PKK yönetiminde 'Sıra kime geldi?' korkusu başladı!

Terör örgütü PKK'nın yönetim kadrosundan kırmızı listedeki Rıza Altun Kandil'e düzenlenen hava harekatında vuruldu. Altun'un ağır yaralandığı operasyonda örgütün yönetim kadrosunda yer alan Mikail Özdemir, Emrullah Dursun ve Ali Aktaş ise öldürüldü. SuperHaber yazarı Metehan Demir konuyu sıcağı sıcağına değerlendirdi. Harekatın en önemli unsurunun 'insan istihbaratına dayalı bir harekat olması' olduğunu belirten Demir, şu açıklamaları yaptı...

Bu tip harekatları birkaç açıdan okumak gerektiğini söyleyen Metehan Demir, şu ifadeleri kullandı: 

"Birinci açısı şu: Çok başarılı bir harekat. Örgütün lider kadrosunda paniğin yaratılması, örgütün kilit isimlerine kadar ulaşılan bir harekat konseptinin geliştirilmesi açısından çok önemli.

Ancak bu tip önemli harekatlar konuşan harekatlardır. Yani verdiği mesajlarla bir kamuoyu ile konuşur. Diğeri de ilgili istihbarat örgütlerine,hedefteki terör örgütüne ve Türkiye'nin diplomatik ve stratejik anlamda masada üstünlük sağlaması anlamında ilgili taraflara yapılan konuşmadır.

"HAREKATIN EN ÖNEMLİ UNSURU İNSAN İSTİHBARATI"

Bu harekatın altının çizilmesi gereken en önemli unsuru 'human intelligence' dedikleri insan istihbaratına dayalı harekat olması olduğunu belirten Demir, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bunu şöyle açmak lazım. Teknik istihbarat ve insan istihbaratı konseptinden hareket edersek, yerel istihbarat bu tip harekatlarda en belirleyici unsur haline geliyor.

"ADIM ADIM İZLEDİĞİMİ BİL"

Şüphesiz teknik detaylar ve teknik destekler de vardır ama bu şu mesajı veriyor terör örgütüne:

"Bir, ben bu harekatı öyle detaylarıyla planladım ki, en başından en sonuna kadar bunun bir de görüntüsünü kaydettim. Adım adım izlediğimi bil"

SIRA KİME GELECEK?

O zaman kafalarda şöyle bir panik yaratıyor: Acaba sıra kime gelecek? Acaba içimizden bu bilgiler nereden, nasıl ulaşıyor onlara? Bu da başka bir yalpalamayı beraberinde getirecek.

Bu tip operasyonlarda koordinasyonun önemine değinen Demir, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:

"MİT'in hem Özel Harekat birimini düşünürsek, hem Hava Kuvvetleri ile koordinasyonun seri olarak sağlanarak İHA'larla hedef tespiti, tespitin dijital olarak doğrudan Hava Kuvvetleri'ne seri şekilde aktarılması ve harekatın icra edilmesi çok kısa süre içinde yapılması gereken konsepttir. Bu da çok başarıyla gerçekleştirilmiştir.

"KİMSE KİMSENİN KUYUSUNU KAZMIYOR"

 Artık tamamen milli unsurlarla oluşan bir yapı olduğundan kimse birbirinden istihbarat saklamıyor, kimse kimsenin kuyusunu kazmıyor. İçeride hain unsurlar temizlendiği için ve bu harekatlar bu kadar milli olduğu için başarı ile gerçekleştiriliyor." 

PKK yönetiminde 'Sıra kime geldi?' korkusu başladı! ile ilgili etiketler Metehan Demir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.