"PKK Şırnak'ta başladı, Şırnak'ta bitecek!"

AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Birlik, "Hep söylüyorum PKK terör örgütü Şırnak'ta başladı, Şırnak'ta bitecek." ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçimlerinde en dikkat çekici ili Şırnak olmuştu. Şırnak adeta HDP’ye mesaj verir niteliğinde bir sonuçla Türkiye yerel seçimlerine damgasını vurmuştu. Şırnak Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Mehmet Yarka'nın kazanması kentte sevinçle kutlanmıştı.

AK Parti'liler kazandıkları bu başarıyı il binasında davul zurna eşliğinde Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek kutlamıştı. Şırnak adeta tarih yazmıştı.

AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik tüm bunları Yeni Birlik'ten Neşe Berber'e anlattı. İşte o röportaj:

 Şırnak’ta seçim dönemini biraz anlatır mısınız?

Daha önce yerel yönetimler neredeyse tümüyle HDP'nin elindeydi. 2015-2016 yıllarında terör örgütü PKK bu bölgeye kan kusturdu. Bu yerel seçimde 12 beldeden biri hariç 11'i biz kazandık. Bu halk da onlara sandıkta derslerini verdi. Allah'ın izniyle bundan sonra daha güçlü bir şekilde sandıkta derslerini vermeye devam edecek. Bu saatten sonra her şey değişecek.

Şırnak’ta yeni bir devir başladı diyebilir miyiz?

Vatandaşlar bir destan yazdı. Şırnak Belediye Başkanlığını bu millete armağan etmiş olduk. Şırnak'tan tüm ülkeye mesaj vermiş olduk. Ayrıştırmayacağız. Gücümüzün yettiği kadar bu toplumda dostluğu ve huzuru hakim kılacağız. Yeni bir devir başlatmış olduk. Üç dönem HDP belediyeyi kazanıyordu ve artık değişim zamanıydı. Şırnak kazandı. AK Parti'nin belediyeyi kazanmakla var olan huzuru daha da pekiştirecek.

Bundan sonra neler yapacaksınız?

Allah'ın izniyle bundan sonra çocuklarımız huzurlu bir şekilde yaşayacak. Belediye Başkanımız Mehmet Yarka’nın Şırnak'a büyük hizmetler vereceğine inanıyoruz. İnşallah kenti güzel günler bekliyor. 20 yıldır hep Şırnak geri kaldı. Son iki yılda kayyım ile hizmet gördük. Allah'ın izniyle Şırnak hizmete kavuşacak.

"PKK Şırnak'ta başladı, Şırnak'ta bitecek!"

Şırnak’ta kazanmanın formülü nedir size göre?

Şırnak’ta birlik beraberlik içinde kimse kimseyle çekişmeden seçime gittik. Herkes gördü biz birlikteyiz eski o zincirleri kırdık. Halk da bunu hissetti ve bize partimize güvendi oyunu verdi. Hep söylüyorum PKK terör örgütü Şırnak'ta başladı, Şırnak'ta bitecek. Şırnak halkı bunu da gösterdi. Bu seçimde Şırnak artık bu seçimden sonra bölgede örnek il olması gereklidir. Şimdi biz örnek il olmaya adayız bu yönde çalışıyoruz. Bizim özellikle kaybettiğimiz il ve ilçelere hizmetler anlamında örnek olmamız lazım. Allah kısmet etsin bir dahaki seçimde diğer illeri de alalım.

AK Parti politikası nasıl değerlendirirsiniz bölge için?

Yüzümüz vatandaşa dönüktür. Şırnak halkı bizi seviyor biz de halkımızı seviyoruz. AK Parti il teşkilatlarımızla meclis üyelerimizle belediye başkanlarımızla hep birlikte Şırnak için çalışıyoruz. En büyük yük onların, Şırnak'taki aynamız onlar. Bizi partimizi iyi anlatırlarsa, iyi hizmet götürürlerse iyi olacaktır. Hizmetlerin desteği de Ankara'dır. Ankara desteğini de verirse başaramayacağımız iş yoktur.

Röportajın tamamı için tıklayınız...

 

"PKK Şırnak'ta başladı, Şırnak'ta bitecek!" ile ilgili etiketler HDP Şırnak PKK Neşe Berber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.