PKK, Peşmerge'ye ağır silahlarla saldırdı

Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye üzerinden Irak'taki Peşmerge güçlerine ağır silahlarla saldırı düzenlediği belirtildi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanı Reber Ahmed ve Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci, 17 Kasım'da Erbil'de düzenledikleri ortak basın toplantısında, Bağdat ile Erbil arasında 9 Ekim'de imzalanan terör örgütü PKK'nın Sincar'dan çıkarılmasını da kapsayan anlaşmayı uygulamaya başladıklarını açıklamıştı.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, geçtiğimiz günlerde IKBY ile varılan anlaşma gereği, güvenlik güçlerinin Sincar'ın merkezinde konuşlanma planını uygulamaya başladığını duyurmuştu. Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci de silahlı tüm yapıların Sincar'dan çıktığını belirtmişti. Ancak Türkiye bu bilgiyi teyit etmediğini belirtmişti.

BUGÜN SALDIRI HABERİ GELDİ

Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye üzerinden Irak'taki Peşmerge güçlerine ağır silahlarla saldırı düzenlediği belirtildi.

"SICAK TEMAS DEVAM EDEBİLİR"

Habertürk TV Dış Politika Yayın Koordinatörü Çetiner Çetin’in edindiği bilgiye göre, çatışma dün gece saat 01.35 sularında meydana geldi.

Çatışmaya ilişkin detayları aktaran Çetin, "2 PKK'lının Irak'a geçiş yapmak istemesi üzerine tartışma yaşanıyor. Bu iki kişinin geçişinin engellenmesi çalışılırken, PKK’nın üst düzey yöneticisi oldukları öğreniliyor. Geçişe izin verilmeyince PKK’lı 60 kişilik grupla peşmerge arasında 2 buçuk saati aşkın bir çatışma yaşanıyor. PKK güçlerinin ağır silah ve roketleri bulunuyor. Bölgede sıcak temasın devam edebileceği söyleniyor" ifadelerini kullandı.

PKK, Peşmerge'ye ağır silahlarla saldırdı ile ilgili etiketler Irak PKK YPG Peşmerge
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.