PKK - Peşmerge savaşı başladı

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in "Suriye'den çıktığını görmek istiyoruz." sözleri ve Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)Başkanı Mesut Barzani'nin "Silah ve güç zoruyla işgal ettikleri bölgeleri boşaltmalılar" açıklaması sonrası terör örgütü PKK saldırıya geçti. Teröristler, Irak'ın Duhok kentinde Peşmerge'ye saldırdı.

Terör örgütü PKK mensuplarının Irak'ın Duhok kentinin Amedi ilçesinde Peşmerge Güçleri’ne saldırı düzenlediği bildirildi.

K24 muhabirinin aktardığına göre PKK mensuplarının düzenlediği saldırı sonucu 1 Peşmerge hayatını kaybetti.

PKK’lıların 6 koldan ateş açtığı, 40’tan fazla köyün boşaldığını ve yaşananlar nedeniyle bölgede korku ve endişenin hakim olduğu ifade edildi.

AÇIKLAMALAR SONRASI SALDIRDI

Bu saldırının, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve IKBY Eski Başkanı Mesut Barzani'nin açıklamalarının ardından gelmesi ise 'PKK - Peşmerge savaşı başladı' yorumlarına neden oldu.

ÇATLAK TSK'NIN SİHA OPERASYONUYLA DERİNLEŞTİ

Öte yandan, PKK ile Peşmerge arasındaki çatlak geçtiğimiz aylarda TSK'nın SİHA operasyonuyla derinleşmişti.

Van’dan havalanan 2 SİHA Kuzey Irak’ın Bradost bölgesinde iki ayrı aracı nokta atışıyla vurmuştu. Operasyonda bölgeye PKK'lılarla görüşmeye gelen Iraklı iki general ve 7 terörist öldürülmüştü. Öldürülenler arasında PKK elebaşlarından Murat Karayılan ile yakınlığıyla bilinen Agit Garzan kod adlı Murat Kalko da öldürülmüştü.

Bu durumdan Barzani yönetimini sorumlu tutan terörist Karayılan, "Irak Ordusu arkadaşlarımızı çağırdı ve onların yanındayken, aynı araçtayken saldırı yapıldı." demişti

JEFFREY NE SÖYLEDİ?

Jeffrey, Syria Direct haber sitesine, ABD'nin seçim sonrası Suriye politikalarına ilişkin öngörülerini açıkladı. 

Jeffrey, seçimleri hangi aday kazanırsa kazansın, ABD'nin Suriye'de askeri birliklerinin varlığının, Esed rejimine uygulanan yaptırımların ve İran'ı Suriye dışına itme iradesinin değişmeyeceğini öngördüğünü bildirdi. 

Suriye'nin doğusunda terör örgütü YPG/PKK işgali altında bulunan bölgelerdeki durumu da değerlendiren Jeffrey, "PKK'yı terör örgütü olarak görüyoruz. PKK kadrosunun Suriye'den çıktığını görmek istiyoruz. (PKK kadrolarının Suriye'de bulunması) Türkiye ile (Suriye'nin) kuzeydoğusunda var olan gerginliğin temel nedeni. Biz bu gerginliği azaltmak istiyoruz. Çünkü kuzeydoğu dışındaki tüm bölgelerde Türkiye ile yakın eş güdüm içinde çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

 ESED REJİMİNE YÖNELİK YAPTIRIMLARIN DEVAMI GELECEK

Esed rejimine yönelik yaptırımların artacağını vurgulayan James Jeffrey, rejimi finansal olarak destekleyen ve askeri yapılanmalarının etkinleştirilmesinde rol oynayan kişilerin yaptırım listesine alınacağını bildirdi. 

Yaptırımların büyük oranda işe yaradığının altını çizen Jeffrey, ne Avrupa'da ne de Orta Doğu'da şirketlerin Esed rejimi ile resmi bir iş yürütmeye cesaret ettiğini vurguladı. 

BARZANİ DE BENZER BİR AÇIKLAMA YAPMIŞTI

PKK yöneticisi Murat Karayılan'ın savaş tehdidine Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'den yanıt gelmişti.

PKK'yı uyaran Barzani, "Silah ve güç zoruyla işgal ettikleri bölgeleri boşaltmalılar" demişti.

Mesut Barzani, PKK varlığından dolayı bölgenin huzursuz olduğunu ve çatışma sahasına döndüğünü belirtmişti.

 

 

PKK - Peşmerge savaşı başladı ile ilgili etiketler ABD seçim Suriye james jeffrey
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.