PKK, Kürtlere terör saçmaya devam ediyor: Sincar'da 52 kişi kaçırıldı!

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesinde, hain terör örgütü PKK'nın 52 kişiyi kaçırdığı belirtildi. IKBY'de yüzlerce köyü işgali altında tuttuğu, barışçıl protestoları şiddete teşvik ettiği ve diplomatik misyonları hedef aldığı belirtilen PKK'nın, Sincar Anlaşması sonrası Peşmerge, polis, memur ve sivillere yönelik artan saldırıları dikkati çekiyor.

PKK, tüm Orta Doğu'nun başına bela olmaya devam ediyor. Türkiye, yaptığı sınır ötesi operasyonlarla örgütü güneye doğru ittikçe, göç eden PKK, peşmerge güçleriyle daha sık karşılaşmaya ve saldırılar gerçekleştirmeye başladı. Şimdi de Sincar'da 52 kişinin kaçırıldığı haberi geldi.

Erbil merkezli yayın kuruluşu "Kurdistan 24"te yer alan haberde, Peşmerge Komutanı Şemo İdo'nun konuya ilişkin açıklamalarına yer verildi.

İdo, Sincar'da PKK tarafından 52 kişinin kaçırıldığını ve bu kişilerin akıbetinin de şimdiye kadar bilinmediğini söyledi.

PKK, IRAK KÜRT BÖLGESEL YÖNETİMİNE SALDIRILARINI ARTIRDI

Terör örgütü PKK, Irak hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında 9 Ekim 2020'de imzalanan ve Sincar'daki PKK varlığını sonlandırması öngörülen anlaşma sonrası IKBY'deki terör eylemlerini artırdı.

Sincar Anlaşması'ndan rahatsız olan PKK'nın, işgal ettiği bölgelerde oluşturduğu istikrarsızlığı terör eylemleriyle Irak'ın kuzeyine yaymaya ve dikkatleri Sincar'dan uzaklaştırmaya çalıştığı gözlemleniyor.

IKBY'de yüzlerce köyü işgali altında tuttuğu, barışçıl protestoları şiddete teşvik ettiği ve diplomatik misyonları hedef aldığı belirtilen PKK'nın, Sincar Anlaşması sonrası Peşmerge, polis, memur ve sivillere yönelik artan saldırıları dikkati çekiyor.

PKK, Kürtlere terör saçmaya devam ediyor: Sincar'da 52 kişi kaçırıldı! ile ilgili etiketler PKK Kürt Irak sincar IKBY kuzey Peşmerge kaçırdı kaçırıldı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.