PKK, İran üzerinden harekete geçti!

PKK terör örgütü, Ağrı sınırına başlattığı operasyonda 5 mensubunun İran Devrim Muhafızları tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

PKK terör örgütü, İran Devrim Muhafızları'nın Ağrı sınırına başlattığı operasyonda 5 HPG (PKK'nın askeri kanadı) mensubunun devrim muhafızları tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt, 26 Temmuz Temmuz tarihli yazısında konudan şöyle bahsetmişti:

"Önemli bir ayrıntı… Örgütün İran kolunun hareketlenmesi dikkat çekici. Son gelen bilgi orada harekete geçirilen terör örgütü PKK’nın İran kolu PJAK’ın çocuk kaçırmaya başladığı ve ailelerin bu alçaklığa isyan ettiği. İran’da bulunan “İran Kürdistan’ı İnsan Hakları İzleme Örgütü” isimli Hükümet Dışı Organizasyon (NGO)’un yaptığı basın bilgilendirmesinde, terör örgütünün İran kolu PJAK’a bağlı teröristlerin birçok Kürt kökenli İranlı ailenin çocuğunu kaçırdığı ve ailelerinden yüklü miktarda fidye istediklerini açıkladı. Teröristlerin, istedikleri parayı ödeyemeyen ailelerin çocuklara işkence ettikleri ve onları vahşi bir şekilde katlettiği bilgisi de verildi.

PJAK terör örgütünün, kaçırdıkları kişileri öldürdükten sonra tek tek aileleri ile temas kurduğu ve ailelere cenazelerin yerlerini söyledikleri belirtiliyor. Örgütün amacı, halk arasında kaos yaratmak.

Katliamlardan sonra İran içerisinde birçok kurum katliamlara tepki gösterdi. Tahran’daki kaynaklarım, İran Meclisi İnsan Hakları Komisyonu’nun bir bildiri yayımlayarak, katliamları kınadığını ve Avrupa ülkelerinin terör örgütlerine verdiği destek nedeniyle katliamlardan Avrupa’nın sorumlu olduğunu belirttiğini aktardı. Bildiride ayrıca İran Silahlı Kuvvetlerinin bu katliamlara kesin cevap vermesi istenmesine de dikkat çekildi. Bu gelişmeler üzerine İran Silahlı Kuvvetleri’nin, PJAK’a karşı özellikle İran’ın batı sınırı olan Irak’ın kuzeyindeki bölgelerdeki teröristlere geniş çaplı operasyonlar başlatabileceği belirtiliyor. "

Yazının tamamı için tıklayınız...

 

PKK, İran üzerinden harekete geçti! ile ilgili etiketler Ağrı PKK İran SuperHaber Ceyhun Bozkurt
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.