PKK gerçekten Kılıçdaroğlu'na mı saldırdı?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'PKK'nın saldırdığı tek lider benim' sözlerine Akşam yazarı Turgay Güler'den yanıt geldi. Saldırının Kılıçdaroğlu'na yönelik olmadığını hatırlatan Güler, o açıklamayı 'Yalan! Hem de buz gibi yalan!' ifadeleriyle tanımladı.

Gara şehitleri ile ilgili taziye mesajında 'PKK' kelimesini kullanmayan ve HDP ile yakın temasını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde partisine ve kendisine yönelik ‘PKK’ suçlamaları hakkında konuştu

Kılıçdaroğlu, "Efendim şimdi CHP'yi PKK'lı diye suçluyorlar. Yahu PKK'nın saldırdığı tek lider benim. Şavşat'tan Ardanuş'a giderken canımızı zor kurtardık. Bir er şehit oldu. Ama toplum unutuyor." dedi.

Bu açıklamasıyla çok konuşulan Kemal Kılıçdaroğlu'na, Akşam yazarı Turgay Güler'den bir hatırlatma geldi.  O saldırının Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olmadığı gerçeğini anımsatan Turgay Güler, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını 'Yalan! Hem de buz gibi yalan!' sözleriyle tanımladı.

'HDP kapatılırsa CHP yerini ziyadesiyle doldurur' başlıklı bir yazı kaleme alan Güler, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"HDP, PKK'nın siyasi uzantısıdır.

CHP, HDP'nin ortağıdır.

Millet ittifakı bu ortaklığın çatısıdır.

PKK'nın arkasında başta Amerika olmak üzere Fransa, Belçika, Almanya ve derin Avrupa vardır.

Bunu da bu ülkede bilmeyen yoktur.

HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "Bizim PKK ile herhangi bir ilişkimiz, irtibatımız yok" demişti ya geçenlerde; Buldan'ın bu zırvasına milletçe tepki gösterdik.

Eyvallah, milletin gözünün içine baka baka alay eder gibi 'PKK'yla ilişkimiz, irtibatımız yok' açıklaması sahibiyle birlikte her türlü tepkiyi hak ediyor aslında. Lakin PKK'nın bir terör örgütü olduğunu ve HDP'nin de PKK'dan farkının olmadığını ispata kalkışmak komik olduğu kadar ayıp da değil midir?

Peki Kemal Bey ne dedi?

O da benzer bir açıklamayla bu ilişkiyi inkara kalkıştı.

Şunları söyledi Kemal Bey:

-Efendim şimdi CHP'yi PKK'lı diye suçluyorlar. Yahu PKK'nın saldırdığı tek lider benim. Şavşat'tan Ardanuş'a giderken canımızı zor kurtardık. Bir er şehit oldu. Ama toplum unutuyor.

Yalan! Hem de buz gibi yalan!

Alın size o saldırının ardından PKK tarafından yapılan açıklama.

'Artvin-Şavşat yolunda bir askeri konvoyun geçeceği bilgisinin alınması üzerine bu konvoyun önünde bulunan JÖH'lere ait bir Cemse aracı imha etmek üzere hedeflenmiş ve etkili bir biçimde vurulmuştur. Eylemci gücün kesinlikle önceden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait bir konvoy olduğu yönünde herhangi bir bilgisi yoktur. Eylem esnasında askeri aracın arkasında sivil bir konvoyun olduğu fark edilmiş ve zaten Kılıçdaroğlu'nun bindiği araç, güçlerimizin atış mesafesine girmesine rağmen herhangi bir atış yapılmamıştır. Burada CHP ve Kılııçdaroğlu kesinlikle herhangi bir biçimde hedeflenmemiştir. Ne genelde gerillalarımızın ne de yerel gücümüzün böyle bir planı söz konusu değildir'.

Evet Kemal Bey haklı! Millet unutuyor. Ama Kemal Bey de unutuyor. O gün orada saldırının Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olduğunu düşünerek canı pahasına çatışıp şehit düşen erimizi unutuyor. O eri PKK'nın şehit ettiğini de. Ama biz unutmuyoruz ve unutmayacağız; o şehit ere ve arkadaşlarına 'militan' dediğini mesela.

Kemal Bey aynı açıklamasının devamında daha neler söylüyor neler!

-Bu ülkenin çıkarlarını savunmak kolay değildir arkadaşlar zordur. Milletin hakkını hukukunu savunmak kolay değildir zordur. Ankara'dan İstanbul'a ben 450 kilometre Adalet Yürüyüşü yaptım bu kolay mı?

Millet yine unutmuş olabilir, tabii Kemal Bey de. Hadi bir kez daha hatırlatalım o vakit.

Adalet yürüyüşüymüş!

Sağınızda FETÖ'cüler, solunuzda PKK'lılar vardı Kemal Bey. Tepkilerden çekinmeseydiniz Selahattin Demirtaş için Edirne'ye kadar da yürüyecektiniz.

Unuttunuz mu?

Demek ki neymiş? PKK o saldırıda sizi hedef almamış. Demek ki neymiş? Siz adalet için yürümemişsiniz.

Bu durumda 'PKK'nın saldırdığı tek lider benim' teziniz de boşa çıkıyor. Sizin mantığınızla mademki PKK size saldırmadı, o halde PKK ile işbirliğiniz tartışmasız bir hakikattir!

Öyle ya!

Ağzınızı açıp terör örgütü PKK'ya tek laf edemiyorsunuz. Sorulduğunda da 'reklamları olmasın' diyorsunuz.

Şimdi bir dakika.

Bese Hozat yerel seçimler öncesi 'İstanbul'da İmamoğlu'nu Ankara'da Mansur Yavaş'ı destekleyeceğiz' demedi mi?

Dedi.

Kandil'in eli kanlı sözde elebaşları sizin adaylarınıza oy verin çağrıları yapmadı mı?

Yaptı.

HDP'li yöneticiler seçim sonrası 'İmamoğlu da bilecek, Mansur Yavaş da bilecek ki bizim sayemizde kazandılar' demedi mi?

Dedi.

Bundan sebep belediyelere HDP teşkilatlarında işe alımlar yapılmadı mı?

Yapıldı.

CHP'li milletvekilleri PKK'lı teröristlerin cenazelerine gidip salya sümük ağlamadı mı?

Ağladı.

CHP ile PKK arasındaki ilişkiyi, irtibatı ortaya koyacak başkaca nasıl bir delile ihtiyaç var? Kaldı ki bu konuda verilecek daha çok örnek var.

Ve son bir not.

Türkiye terörle mücadelede hiç olmadığı kadar kararlı ve başarılı. Kökleri kazınıyor. Şimdi herkesin oturup şu sorunun cevabını bulması gerekir.

CHP bundan niçin rahatsız?"

YAZININ ORİJİNAL METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

PKK gerçekten Kılıçdaroğlu'na mı saldırdı? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Artvin PKK Turgay Güler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.