"PKK en ağır şekilde bedel ödeyecek!" / Özel Röportaj

AK Parti Genel Başkan Yard. Dr.Ravza Kavakcı Kan, gündemdeki gelişmeler ile ilgili SuperHaber Yazarı Arzu Erdoğral’a konuştu. Kavakçı Kan, terör örgütü PKK’nın eylemlerinin yıldırıcı gücünün olmadığını vurgularken Avrupa’daki Türkiye düşmanlığına da değindi. Kan ayrıca milletin bir daha asla 15 Temmuz benzeri bir girişimin yaşanmasına izin vermeyeceğini de söyledi.

PKK SON ÇIRPINIŞLARINI YAŞIYOR

-Bu defa suikastlar ile karşımıza çıkan terör örgütü PKK, AK Partili yöneticilerin katledilmesini üstlendi. Neler söylersiniz?

İki İlçe Başkan Yardımcımızı maalesef şehit ettiler. Özellikle Güneydoğu’da hükümetimizin terörle mücadele kapsamında uygulamış olduğu politikalar ve PKK’nın hiç gözünü kırpmadan üzerine gitmesi terör örgütünü köşeye sıkıştırdı. Durum böyle olunca haince eylemler yapıyorlar. Şehit olan kardeşlerimiz bizim için çok büyük kayıp. İkisi de teşkilatta ve çevrelerinde çok sevilen insanlar. Onların bu şahadetleri tabii ki aileleri adına sevinç ama onların hayatına kıyanlar da bedelini en ağır şekilde ödeyecekler. Artık bu son çırpınışları. Hükûmetimizin yaptığı terör mücadelesinde hem de AK Parti olarak siyasi mücadelemizde hiç gözümüzü kırpmadan yolumuza devam edeceğiz. Kesinlikle bunların yıldırıcı gücü yok.

ABD, YPG’Yİ SAHADAKİ SİLAHLARI GİBİ KULLANIYOR

- Bir tarafta PKK diğer tarafta Suriye kolu PYD… Sizlerin de bildiği gibi terör örgütü PYD’ye ABD’nin silah yardımları oluyor. Bu konudaki değerlendirmeniz ne olur?

Türkiye çok farklı alanlarda terörle mücadele ediyor. PKK ile uzun yıllardır uğraşıyoruz. PYD- YPG onun uzantısı olarak Suriye’de ve bölgede varlığını gösteriyor. DAEŞ ile de aynı şekilde mücadele ediyoruz. DAEŞ ile mücadelemizde özellikle başta çok yalnız bırakıldık. Diğer yanda da FETÖ…

DHKP-C ve diğerlerini saymıyorum bile. Hepsi ile aralarında fark gözetmeden mücadele ediyoruz. Amerika’nın DAEŞ ile mücadelede YPG’yi sahadaki silahları gibi kullanmaları bizim müttefikimiz oldukları için çok büyük problem oluşturuyor. Bir yandan insan hakları konusunda Avrupa bizi birçok noktada haksız yere eleştirirken bakıyoruz orada Avrupa Parlamentosunda rahatlıkla teröristler konuşabiliyor, eylem yapabiliyor ve Avrupa’daki parlamenterler bunları destekleyebiliyor. Çifte standart bir yaklaşım var.

Hem ABD ile aramızda böyle bir durum yaşanıyor hem de Avrupa’nın bakış açısında bir sıkıntı bulunuyor. Ama şunu biliyoruz ki; hiçbir terör örgütüne güvenilemez. İyi terörist diye bir şey yok. Terörist teröristtir. Bunu da en kötü şekilde DAEŞ’in ve PKK-PYD’nin eylemlerinde hayatını kaybedenlerle görüyoruz. Burada önemli bir noktada var. ABD Dışişleri Bakanlığı bir rapor yayınlıyor. PYD ve YPG’nin sivillere yaptığı işkence ile ilgili. Bizim Dışişleri Bakanlığımızın da bununla ilgili hazırlamış olduğu bir kitapçık var. PKK-PYD ve YPG’nin yaptığı işkenceler ile alakalı. Ne yazık ki bizim meclisimizde kimi siyasiler HDP’li Milletvekilleri özellikle bunlardan hiç bahsetmiyor. Onların kadınlara çocuklara ve sivil halka yaptıkları işkenceler göz ardı ediliyor. Bu da üzücü bir durum.

fejkrwfwrgreg

IRKÇI SÖYLEMLERE HALKLAR REAKSİYON GÖSTERDİ

- Almanya’da Erdoğan’a suikast içeren bir pankart asıldı. Seçim programını bile Türkiye düşmanlığı üzerinden yürütüyorlar. Yorumunuz ne olur bu konuda…

Seçim dönemlerinde maalesef birçok Avrupa ülkesinde Türkiye düşmanlığı yapılıyor. Güçlü bir Türkiye’nin bölgede bulunmasından rahatsız olanlar tarafından özellikle iç siyasette gündeme getiriliyor. Tabi hiçbir devlet başkanına karşı, onların öldürülmesine yönelik sloganlar, afişler dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemezken duvarlarda yer alabildiğini görüyoruz.

Bunun ifade özgürlüğü ile hiçbir ilgisi yok. Bu yine ikiyüzlülüğün göstergesi oluyor. Genel itibariyle baktığımızda Avrupa’da, Amerika’da dünyanın birçok yerinde sağduyulu insanlar olduğunu düşünüyoruz ki bu aşırı söylemlere karşı Fransa’da, İngiltere’de seçim sonrası ırkçı söylemlerde bulunanlara karşı halk reaksiyon gösterdi. Bu durumun çok sürmeyeceğini düşünüyorum. Sağduyunun kazanacağını ümit ediyorum.

TÜRKİYE’DEN SÖMÜRGECİLİĞİ DEVAM ETTİRMEK İSTEYENLER RAHATSIZ

-Türkiye’den neden böylesine rahatsızlar…

Türkiye bölgede insani varlığı ile ve ekonomik gelişmeleri ile ön plana çıkıyor. Sayın Başbakanımızla az önce beraberdik. Üçüncü köprüye yeni bir bağlantı yolu açıldı. Bu kadar sıkıntıya rağmen, (terör saldırısı, darbe girişimi v.s) halen yatırımlarımız devam ediyor, Türkiye büyüyor. Üçüncü köprü yapıldı. Üçüncü havalimanı çalışmaları yapılıyor. Dünyada değişim rüzgarlarının estiği bir dönemde dengelerin farklı yere kaydığını görüyoruz. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyen ekonomisi güçlenen bir Türkiye var artık. Sayın Cumhurbaşkanımızın dünya 5’den büyüktür söylemi aslında tamamen ülkelerin insan haklarını göz önünde bulunduran bir söylemdir. Bu tip güçlü duruşlardan, gücü elinde tutmak isteyen sömürgeciliği devam ettirmek isteyenler hoşlanmayacaktır.

BU MÜCADELENİN ZAFERİNİ HEP BERABER KUTLAYALIM

-15 Temmuz yaklaşırken neler söylersiniz?

15 Temmuz’a insan hakları çerçevesinden baktığımızda 80 milyonluk Türkiye’nin hayat hakkına yapılmış en büyük darbe girişimi olduğunu söyleyebiliriz. Böyle bir şeyin modern tarihte eşi benzeri yok. Ama asıl eşi benzeri olmayan milletimizin sokağa çıkıp haklarına, vatanına, demokrasisine sahip çıkmasıydı. O nedenle ilk seniye devriyesinde arzu ediyoruz ki şehitlerimizin maneviyatlarına yaraşır bir şekilde onları yad ederek, rahmetle analım. Gazilere şükranlarımızı tekrar ifade edelim ve bu mücadelenin zaferini hep beraber kutlayalım. Bu çerçevede inşallah biliyoruz ki bu millet asla böyle bir şeyin tekrar yaşanmasına izin vermeyecek. Biz de 250 şehidimizin 2194 gazimizin bizler için yapmış olduklarının, sokağa çıkan bütün vatandaşlarımızın karşılığını elimizden geldiğince vermiş olalım.

Özel Röportaj / SuperHaber - Arzu Erdoğral

"PKK en ağır şekilde bedel ödeyecek!" / Özel Röportaj ile ilgili etiketler 15 Temmuz PKK Avrupa ABD ravza kavakçı kan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.