PKK elebaşı Duran Kalkan: Bu yönetimi çökertmemiz gerekiyor

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan, yayınladığı video ile Irak ve Suriye tezkereleri konusunda CHP ve İYİ Parti'ye mesaj gönderdi. Skandal ifadeler kullanan Kalkan, "CHP İYİ Parti için tezkere temel sınavdır. Muhalefette belli bir canlanma var. Erdoğan iktidarını indirmeli, dıştan destek verilmeli. Sokakta herkes yürümeli seçim beklenmemeli" dedi.

Türk askerinin gerekmesi durumunda Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, CHP ve HDP'nin "hayır" oylarına rağmen AK Parti, MHP ve İYİ Partinin "evet" oylarıyla kabul edildi.

Yaşanan gelişmeler sonrası örgütün yayın organına konuşan PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan, CHP ve İYİ Parti mesaj gönderdi.

"MUHALEFETTE BİR CANLANMA VAR"

Tezkerenin iki parti için 'temel sınav' olduğunu vurgulayan Kalkan, "Muhalefette bir canlanma var. Türkiye İdlib'den Libya'dan daha etkin Kuzey Irak'ta. Erdoğan iktidarını indirmeli dıştan destek verilmeli. Sokakta herkes yürümeli seçim beklenmemeli" ifadelerini kullandı.

"BU YÖNETİMİ ÇÖKERTMEMİZ GEREKİYOR"

PKK elebaşı, "Tayyip Erdoğan'ın istifası için herkes yürüyebilir. Bu yönetimi çökertmemiz gerekiyor. Mücadele edip yenmemiz gerekli. Hükümeti, yönetimi düşürmek gerekli." dedi.

 

PKK elebaşı Duran Kalkan: Bu yönetimi çökertmemiz gerekiyor ile ilgili etiketler PKK CHP İYİ Parti terör örgütü duran kalkan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.