PKK elebaşı böyle vuruldu!

SuperHaber programcısı Metehan Demir ve SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan, gündemin dikkat çeken başlıklarının değerlendirdi...

Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından ‘Kasım Engin’ kod adlı İsmail Nazlıkul, kaçtığı Kandil’in iç bölgelerinde TSK ve MİT’in nefes kesen ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi. 10 milyon ödülle aranan teröristin Türkiye sınırından yaklaşık 188 kilometre uzaktaki yerini İHA’lar tespit etti, F-16’lar 1 tonluk akıllı bombalarla etkisiz hale getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT’in düzenlediği operasyon ile terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticisi İsmail Nazlıkul dışında, yanında bulunan 8 terörist de öldürüldü.

Daha önce birçok kez Kandil’e operasyon düzenleyen TSK ve MİT, örgütün yeni karargahı Asos Dağı’na da ilk kez bu denli önemli bir operasyon düzenlemiş oldu.

PKK elebaşı böyle vuruldu!OPERASYONUN DETAYLARINI METEHAN DEMİR ANLATTI

PKK elebaşlarından İsmail Nazlıkul'un öldürüldüğü MİT-TSK operasyonunun perde arkasını değerlendiren Metehan Demir, "Türkiye Cumhuriyeti ilk defa uzun süreden beri peşinde olduğu teröristi, PKK’nın yönetiminde PKK’nın Sivil Toplum Kuruluşları işlerinden sorumlu başkanlık konseyi üyesi bir ismi etkisiz hale getirdi. Bu çok uzun soluklu bir operasyondur. Burada çok müthiş bir sabır gerekir ama o sabırla birlikte aynı anda çok seri hareket edip, doğru karar verebilmek yeteneği gerektirir. Üçünü aynı anda tutmak dünyanın en zor işlerinden birisidir. Sabredeceksin, önüne gelen hedefi imha edeceksin ve en doğru kararı vermen için beklemen lazım. Bu da sabırla birlikte koordinasyonu ve bilgiyi beraberinde getirir. Ardından düğmeyi basacağın en doğru anı belirleyeceksin. Bilgilerin en doğruluğundan artık şüphen kalmadığında, teyit edildiğinde o düğmeye basacağın anı koordine etmek. Bunların hepsini bir araya getirmek muazzam bir çabayı, bilgiyi ve beceriyi gerektiriyor"  ifadelerini kullandı.

PKK elebaşı böyle vuruldu! - Resim : 2

"TÜRKİYE KURULAN HAİN PLANLARIN FARKINDA"

Nefes kesen operasyonun detaylarını anlatan Metehan Demir, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın koordinasyonuyla çok uzunca bir süreden beri ilk defa 188 km derinliğe inildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarının 188 km uzağında derininde çok hatırı sayılır bir operasyon yapıldı. Operasyonun detaylarına bakarsak aslında 27 Mayıs akşamı saat 19-19:15 civarında gerçekleşen bir operasyondu. Olayın başlangıcı ise bir hafta öncesinden tespit ediliyor. Son dönemde dikkat edersek listelerde çeşitli teröristler etkisiz hale getiriyor ve teröristlerin çoğunun çok kritik görevleri var. Zaten terör örgütlerinin ele başlarından Murat Karayılan da son dönemde en az 18 yöneticinin terör örgütü içinde etkisiz hale getirildiğini bu yüzden akşam karanlığını kullandıklarını ve göze pek görünmemek istediklerini söylemişti. Türkiye bunun da farkında. Bununla birlikte bir hafta öncesinden operasyonun gerçekleştiği bu takip başlıyor, öncesinde de bilgiler geliyor..." ifadelerini kullandı.

'Metehan Demir ile Gündem' SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

PKK elebaşı böyle vuruldu! ile ilgili etiketler SuperHaber Metehan Demir PKK Kandil metehan demir ile gündem terör örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.