PKK dernekleri kapatıldı, tasası T24'e düştü

İçişleri Bakanlığı FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DAEŞ bağlantılı 370 derneğin faaliyetini durdurdu, T24 haber sitesi terör yuvalarının avukatlığına soyundu.

İçişleri Bakanlığı, terör örgütleriyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle, OHAL Kanunu 11. madde kapsamında 370 derneğin faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı. 23 Temmuz’da yayınlanan 667 sayılı KHK ile 1125 dernek ve 104 vakıf kapatılmıştı.

Türkiye'deki dernek sayısıBakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İçişleri Bakanlığı'nca, FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DAEŞ bağlantılı 370 derneğin faaliyeti durduruldu. OHAL Kanunu 11. Maddesi kapsamında genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla 39 ilde milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen; FETÖ bağlantılı 153, PKK/KCK bağlantılı 190, DHKP-C bağlantılı 19 ve DEAŞ bağlantılı 8 olmak üzere toplamda 370 derneğin faaliyeti valiliklerimizce durdurulmuştur. Bunlara ilişkin inceleme, değerlendirme çalışmaları devam etmekte olup, terör örgütleri ile irtibatlı tüm yapı, grup, oluşum, kurum ve kuruluşlarla mücadelemiz hız kesmeden kararlılıkla devam edecektir."

Bakanlık açıklamasında faaliyeti durdurulan 370 derneğin ismi açıklanmadı.

Bakanlığın terörle mücadelesinden rahatsız olan T24 haber sitesi, algı oyunu yaparak terör örgütlerine hizmet eden iki derneğin avukatlığına soyundu. Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Gündem Çocuk isimli iki derneği öne çıkartan T24'çüler bu derneklerin terörle ilişkisi olmadığı algısı oluşturmaya çalıştı.

SUPERHABER 1 YIL ÖNCE HABERİNİ YAPMIŞTI

Bilgi Üniversitesi bağlantılı Gündem Çocuk adlı derneğin foyası, SuperHaber'in 1 yıl önceki haberinde ortaya çıkmıştı. SuperHaber, kapatılan derneğin PKK'ya çalıştığını kamuoyuna duyurmuş, derneğin çocukları sosyal faaliyet adı altında Cizre'ye götürüp terör propagandası yaptığı detaylarına yer vermişti. Dernek üstelik de Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteklediği bir dernekti.

T24'ün savunduğu Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Gündem Çocuk Derneği, PKK'ya çalışan dernekler olması nedeniyle kapatıldı Dernek, çocuk hakları konusunda yaptığı çalışmalarla biliniyor.

111120161826476364033_3.jpg

PKK dernekleri kapatıldı, tasası T24'e düştü ile ilgili etiketler T24 PKK terör dernek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.