PKK açıklamak için bugünü seçti! Evlat nöbetindeki iki ailenin çocuğu 4 yıl önce öldürülmüş!

HDP Diyarbakır İl binası önünde evlatlarını kurtarabilmek için oturma eylemi yapan baba Süleyman Aydın'ın oğlu Özkan ile anne Nadire Çakan'ın oğlu Muhammed'in 4 yıl önce Haftanin bölgesinde mağarada öldürüldükleri ortaya çıktı. Hain terör örgütünün bu iki ölümü 4 yıl boyunca gizleyip Cumhurhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır'a ziyarette bulunacağı gün açıklaması provokasyonun boyutunu gözler önüne serdi.

HDP İl binası önünde 3 Eylül 2019'dan bu yana evlat nöbeti tutan ailelerden baba Süleyman Aydın'ın 15 yaşında kandırılarak dağa kaçırılan oğlu Özkan Aydın ile HDP önünde evlat nöbeti tutan anne Nadire Çakan'ın 15 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Muhammed'in 4 yıl önce öldürüldükleri ortaya çıktı.

Hain örgüt okul çağındaki Özkan'ı 2015 yılında kandırıp dağa çıkarmış, yine okul çağındaki Muhammed'i ise 2010 yılında dağa kaçırmıştı. Aileler zaman zaman tehdit edilirken, terör örgütü PKK'nın üst düzey elebaşları da oturma eylemini bırakmaları için ailelere küfür ve ağır hakaretlerde bulunuyordu.

Muhammed Çakan'ın dağa kaçırıldıktan sonra sırasıyla Kandil ve İran, Irak, Türkiye sınırındaki Zagros dağlarında tutulduğu, ardından 2015 yılında DEAŞ'ın Sincar'ı işgal etmesi üzerine Sincar'a gönderildiği ve buradaki terörist gruplarla savaşmaya zorlandığı bildirildi. Özkan Aydın'ın da Şırnak'ın Uludere İlçesinin karşısındaki Haftanin Kampı ile Sinaht Vadisinde zorla tutulduğu bildirildi.

İNFAZ EDİLMİŞ OLABİLİRLER

Son olarak her ikisi de Haftanin Vadisindeki Bektorya Kampında tutulurken 6 Temmuz 2017 günü bulundukları mağarada öldürüldükleri, terör örgütünün ise bu ölümü ailelerinden dört yıl boyunca gizlediği ortaya çıktı.

PKK açıklamak için bugünü seçti! Evlat nöbetindeki iki ailenin çocuğu 4 yıl önce öldürülmüş!

Çocuklarının öldürülmesinden iki yıl sonra evlat nöbetine katılan aileler, bir umutla evlatlarının dönmesi için yoğun çaba sarf ediyordu. İstihbarat birimleri her iki çocuğun da ayrılmak istemeleri nedeniyle infaz edilmiş olabileceği üzerinde duruyor.

PKK açıklamak için bugünü seçti! Evlat nöbetindeki iki ailenin çocuğu 4 yıl önce öldürülmüş! ile ilgili etiketler Diyarbakır PKK terörist terör evlat nöbeti terör örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.