Piyasayı 37 milyon 845 bin lira dolandırdılar: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Adana'da piyasayı 37 milyon 845 bin lira dolandıran şebekeye operasyon düzenlendi. Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin düzenlediği operasyonda aralarında bir bankanın eski müdürünün de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Adana'da sahte çek ve paravan şirketlerle piyasayı ve bir bankayı 37 milyon 845 bin lira zarara uğratan dolandırıcılık şebekesine operasyon düzenlendi. Aralarında bankanın eski müdürü kadının da bulunduğu 22 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu operasyonda çok sayıda şüpheli yakalandı.

Piyasayı 37 milyon 845 bin lira dolandırdılar: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, bir dolandırıcılık şebekesinin piyasaya sahte çek sürdüğünü, kişiler ve paravan şirketler üzerinden banka görevlileri ile hareket ederek çek karneleri aldığını, çekleri sahte cirolarla piyasaya sürerek bir bankayı ve piyasayı 37 milyon 845 bin lira zarara uğrattığını tespit etti.

Piyasayı 37 milyon 845 bin lira dolandırdılar: Çok sayıda kişi gözaltına alındı - Resim : 2

Teknik ve fiziki çalışmalar sonucu bankanın eski müdürü kadının da aralarında bulunduğu 22 kişi belirlendi. Savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartmasının ardından ekipler, 22 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Adreslerde yapılan baskınlar sonucu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan, evlerde yapılan aramalar sonucu çok sayıda dokümana el konuldu.

Piyasayı 37 milyon 845 bin lira dolandırdılar: Çok sayıda kişi gözaltına alındı - Resim : 3

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Piyasayı 37 milyon 845 bin lira dolandırdılar: Çok sayıda kişi gözaltına alındı ile ilgili etiketler Adana Operasyon Dolandırıcı Gözaltı şebeke
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.