Piyasanın geldiği son nokta! Sınırlı sayıda sıfır araç satıldığını duyan vatandaşlar akın etti!

Çip tedarik krizi nedeniyle sıfır araç üretimi durma noktasına geldiği için bazı bayiilerde stokçuluk yapıldığı iddia edilirken Honda, sınırlı sayıda Civic modelini satışa sundu. Bu haberi alan müşteriler ise adeta birbirleriyle yarıştı. O anlar bayiide bulunan bir çalışan tarafından saniye saniye kaydedildi.

Koronavirüs pandemisi ile birlikte ortaya çıkan çip tedarik krizi dünya çapında otomotiv sektörünü olumsuz etkiledi. Sıfır araç üretimi neredeyse durma noktasına gelirken araç almak isteyen vatandaşlar ikinci el pazarına yöneldi. Hal böyle olunca ikinci el otomobil fiyatları da deyim yerindeyse uçtu.

ARAÇ STOKLANDIĞI İDDİALARI SONRASI BAKAN MUŞ TALİMAT VERDİ

Bayilerin kurdaki yükselişten ötürü araç stokladığı iddia ediliyor. Vatandaşın konu hakkında şikayetleri artınca Ticaret Bakanlığı harekete geçmiş ve Bakan Muş'un talimatıyla bayilere denetim başlatıldı.

 

 

SIFIR ARAÇ BULUNAMAYINCA İKİNCİ EL PAZARI HAREKETLENDİ

Ancak bayilerde hala araç bulmak zor. Vatandaşlar hala sıfır araç bulamamaktan şikayetçi. Hal böyle olunca birçok kişi ikinci el araçlara yöneldi. Böylece ikinci el araç fiyatları da alıp başını gitti.

Piyasanın geldiği son nokta! Sınırlı sayıda sıfır araç satıldığını duyan vatandaşlar akın etti! - Resim : 2

 

VATANDAŞLAR BİRBİRLERİYLE YARIŞTI

Sıfır araç bulmanın bu kadar zor olduğu bir ortamda, Honda'nın kısıtlı sayıda sıfır Civic modelini satışa sunması sonrası bayide inanılmaz bir yoğunluk yaşandı. Bayinin kapısını açmasıyla daha hızlı davranmak isteyen vatandaşlar, resmen birbiriyle yarıştı.

 

Piyasanın geldiği son nokta! Sınırlı sayıda sıfır araç satıldığını duyan vatandaşlar akın etti! ile ilgili etiketler Honda Otomobil sıfır araç bayii çip kriz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.