Piyasaların gözü kulağı Fed'in faiz kararında:: 4 yıl sonra bir ilk gerçekleşebilir! İşte beklentiler...

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı bu akşam gerçekleşecek. Bankanın bu toplantıda Kasım 2018'den bu yana ilk kez faiz artışına gitmesi bekleniyor. Faiz artışının 25 baz puan olacağı düşünülüyor.

Rusya- Ukrayna arasındaki gerilimin tırmanmasının ardından altın gücünü kaybetmeye başlarken, küresel piyasalarda Fed'in nasıl bir para politikası izleyeceği de merak konusu oldu. 

TOPLANTI BU AKŞAM YAPILACAK

Piyasalarda merakla beklenen ABD Merkez Bankası (Fed) Toplantısı bu akşam saat 22.00'de  gerçekleştirilecek. Üçüncü toplantı ise 3-4 Mayıs tarihinde yapılacak.

 

2018'DEN BU YANA İLK KEZ FAİZ ARTIŞINA GİDEBİLİR

Bankanın bu toplantıda Kasım 2018'den bu yana ilk kez faiz artışına gitmesi bekleniyor. Faiz artışının 25 baz puan olacağı düşünülüyor.

 

POWELL MART AYINI İŞARET EDEREK "DİKKATLİCE YÜKSELECEK" DEMİŞTİ

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD'deki yüksek enflasyonu, Ukrayna'daki savaşın oluşturduğu yeni riskler karşısında değerlendirerek, Fed'in Mart'ta yapılacak toplantısında faiz oranlarını "dikkatlice" yükseltmeye başlayacağını, ancak enflasyonun beklenen süre içerisinde düşmemesi durumunda daha agresif hamlelerde bulunmaya hazır olacağını söylemişti.

Piyasaların gözü kulağı Fed'in faiz kararında:: 4 yıl sonra bir ilk gerçekleşebilir! İşte beklentiler... ile ilgili etiketler Dolar Euro faiz piyasa powell karar Fed
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.