Piyasalardaki dalgalanmada Arabistan parmağı

Sabah yazarı Dilek Güngör: 24 Haziran seçimleri öncesinde "Erdoğan gitsin" diye Arabistan ve Avrupalılar'ın oluşturduğu yüklü miktarda bir fon var. O dönemde, bu paralar yerli işbirlikçiler üzerinden sisteme sokulup çıkarıldı. Borsa ve dövizle oynandı.

 Piyasada algı operasyonunu kim yapıyor?

Piyasa, 'kullanışlı (!)' gazeteciler üzerinden basına sızdırdığı dayatma isimler kabinede yer bulmayınca algı operasyonuna başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonominin patronluğuna onların beklediği isimlerin yerine Berat Albayrak'ı getirmesi belli ki 'şok' etkisi yaratmış. İngiliz gazeteleri, kredi kuruluşları, yabancı yatırım bankaları 'Bismillah' demeden yorumlara başladılar. Halbuki, Berat Albayrak'ın ne ekibini, ne mesajını, ne de yapacaklarını biliyorlar. 'Güven' nakaratını devreye sokup bu algıya milleti inandırmak istedikleri aşikar. Akılları sıra yeni bakanı test edecekler.

***

Bu anlattıklarımı görmek için komplo teorisyeni filan olmaya gerek yok. Bir gün önce yüzde 4 değer kazanan TL'nin bir gün sonra yüzde 1 değer kaybetmesi veyahut borsada 100 bin sınırının aşıldığı günün ertesinde endeksin yeniden 95 bine çekilmesi başka türlü nasıl açıklanır?

Bu oluşturulmak istenen algı operasyonunu kimlerin yaptığına gelirsek...

Bildiğim kadarıyla, 24 Haziran seçimleri öncesinde "Erdoğan gitsin" diye Arabistan ve Avrupalılar'ın oluşturduğu yüklü miktarda bir fon var. O dönemde, bu paralar yerli işbirlikçiler üzerinden sisteme sokulup çıkarıldı. Borsa ve dövizle oynandı. Olan küçük yatırımcıya oldu tabii... Amaçları, ekonomi üzerinden sandığı etkilemekti.

***

Onların planını 24 Haziran seçimlerinde vatandaş bozdu. Anlaşılan, bu kişiler yeni operasyonu ekonomi yönetimine yapmaya çalışacak. Burada ekonomi bürokrasisine çok iş düşüyor. Berat Albayrak bu 'ateşten gömlek'i tek başına giymiyor. O yüzden herkesin elini taşın altına koyup ekonomik saldırıları bertaraf etmeye yardımcı olması gerekiyor. Umarım, aynı gemide olduğumuzu kimse aklının köşesinden çıkarmaz.

***

BORSADA SATIŞA GEÇEN MERRİLL LYNCH (!)

Dün yaşanan satışların arkasında kim ya da kimler var? Merak edip baktım. Borsada en çok satışı yatırım bankası Merrill Lynch yapmış. Elbette banka birilerinin portföyünü satıyor.

Onu biliyoruz da borsanın lokomotif kağıdında bu işlemlerin yapılmasına ne diyelim? Malum, Garanti borsanın lokomotif hisselerinden... O hissede yapılan işlemler borsanın tamamını etkiliyor. Bu arada şeytanın avukatlığını yaptığımı sanmayın. Fakat Merrill Lynch'in Mehmet Şimşek'in eski çalıştığı yer olması acaba sadece bir tesadüf mü?

Piyasalardaki dalgalanmada Arabistan parmağı ile ilgili etiketler Berat Albayrak dilek gungor piyasalar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.