Piyasa değeri tam 525 milyon dolar

Başlıktaki rakam inanılır gibi değil. Hesaplarken biz de inanamadık karşımıza çıkan rakama. Elmastan bile kat be kat değerli olan fotoğrafta da gördüğünüz maddeler 'painite' taşı. Nadiren Mynmar'da bulunan Painite Taşı'nın karatı saflığına bağlı olarak 70 bin doları bulabiliyor. Bir karat ise gramın 5'te birine denk geliyor. Muğla'nın Milas ilçesindeki bir evde bundan parçalar halinde tam 1,5 kilo bulundu. Ele geçirilen miktarın piyasa değeri ise 525 milyon dolar yani yaklaşık 4 milyar TL.

Muğla'nın Milas ilçesinde polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, elmastan daha değerli olduğu belirtilen 1.5 kilo ağırlığında painite taşı yakalandı. Polis, taşların piyasa değerinin 525 milyon dolar yani yaklaşık olarak 4 milyar TL olduğunu bildirdi. 

OPERASYONUN DETAYLARI

Muğla İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan saha çalışmasında; Milas’ta 7 kişinin kaçak kazı yaptığı bilgisini elde etti.

Polis ekipleri kaçak kazı yaptıkları iddia edilen şüphelilerin evlerine perşembe sabahı operasyon gerçekleştirdi.

Evde yapılan aramada elmastan daha değerli olduğu bilinen 1,5 kilo ağırlığında painite taşı ile 2 dedektör ve 2 ruhsatsız tüfek bulundu. Gözaltına altına alınan 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık talimatıyla serbest bırakılan şüpheliler hakkındaysa 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefetten soruşturma başlattı.

Polisin piyasa değerinin 525 milyon dolar olduğunu bildirdiği Painite Taşı, Mynmar'da nadir olarak bulunan bir borat minarel. Borat, bor asidi ve bir oksidin birleşimiyle oluşan bir tür tuz. İçindeki demir miktarına göre kahverengi, turuncu ve kırmızı renkleri de olabiliyor.

Kıymetli kristal taşlardan olan Painite Taşı, mücevher olarak kullanılldığı gibi şifalı taş olarakda psikolojik hastalıkların tedavisinde değerlendirilebilmektedir.

Piyasa değeri tam 525 milyon dolar ile ilgili etiketler Myanmar Muğla Milas painite taşı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.