Ermenistan zulmüne inat piyanosunu çaldı

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki Dağlık Karabağ'ı geri almak için başlattığı operasyonlarda bozguna uğrayan Ermenistan, füze saldırılarıyla sivilleri hedef alıyor. Azerbaycanlı siviller, ülkenin en büyük ikinci şehri Gence'yi hedef alan ve 14 kişiye mezar olan hain saldırının izlerini silmeye çalışıyor. Füze saldırısında evi büyük hasar alan Gönül Abbasov, evinde sağlam kalan piyanosunu çalarak 'gönlünü soğutmaya çalıştığını' ifade etti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.  Cephede bozguna uğrayan Ermenistan güçleri geri çekilmeye başladı.

Geri çekilirken sivil yerleşimleri hedef alan Ermenistan güçleri, 16 Ekim tarihinde Azerbaycan'ın en büyük ikinci şehri olan Gence'yi füzelerle vurmuştu.

Hain saldırıda 14 kişi hayatını kaybetmiş, 55'den fazla kişi de yaralanmıştı.

HARABEYE DÖNEN EVİNDEN SADECE PİYANOSU KALDI

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, acıların hala taze olduğu Gence'ye giderek son durumu görüntüledi.

Füze saldırısında harabeye dönmüş bir eve giren Yüksel, piyano seslerini kaydetti.

Dünyanın en ünlü filmleri arasında yer alan ve Nazi Almanyası'nın zulmünü konu edinen Piyanist'in bir sahnesini andıran mekanda Yüksel, patlamadan hafif yaralarla kurtulan 53 yaşındaki Gönül Abbasov'a mikrofon uzattı.

Acılı adam, hain saldırıda oğluyla birlikte yaralandığını belirterek, evinden kendisine sadece piyanosunun kaldığını aktardı.

Abbasov, ''Gönlümü soğutmak için çalıyorum'' ifadelerini kullandı.

 

 

Ermenistan zulmüne inat piyanosunu çaldı ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan Füze Saldırı piyano gence yaralı Gönül Abbasov

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.