Piyango haram mı? Milli Piyango bileti almak günah mı? Diyanet fetvayı verdi!

Piyango haram mı merak ediliyor. Yaklaşan yılbaşı gecesinin olmazsa olmazı Milli Piyango bileti hakkında araştırmalar da başladı. Büyük ikramiyenin daha açıklandığı Piyango haram mı, piyango ikramiyesi caiz mi?

Milli Piyango haram mı sorusunun yanıtı haberimizde. Büyük ikramiyenin bu yıl 100 milyonun üzerinde olması sonrası vatandaşlar Milli Piyango bileti almak için hazırlıklara başladı. Peki, Milli Piyango bileti almak günah mı? Diyanet ne fetva verdi?

MİLLİ PİYANGO HARAM MI?

Bazı oyunlar kumara âlet edilmektedir. At yarışları, piyango, spor-toto-loto ve karşılıklı bahis bunlardan bazılarıdır.

Piyango ve spor toto gibi oyunlar zaten kumar sayılmaktadır. Zira kumarın bütün özelliklerini içinde taşıyor.

MİLLİ PİYANGO BİLETİ ALMAK GÜNAH MI?

Piyango şeklindeki kumarın İslam öncesi Cahiliye devrinde de olduğu bilinmektedir. Onlar oklar üzerine işaretler koyar, oktaki çıkan işarete göre para alırlardı.

İslâmiyet kumarın herçeşidini haram kıldığından, piyango da bunların içindedir.

Piyangodan kazanılan para haramdır. Bu para hayır amacıyla sarfedilmez, bununla hayır kazanma amaçlı kurban kesilmez.

Piyango haram mı? Milli Piyango bileti almak günah mı? Diyanet fetvayı verdi! ile ilgili etiketler Milli Piyango piyango haram mı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.