Piyade asker ne demek? Askerlikte piyade ne yapar? Piyade Eğitim Tugayı nedir?

Askerlik yerlerinin açıklanması sonrasında vatani görevlerini yerine getirecekler ‘Piyade Eğitim Tugayı’ sorgusunu merak etmeye başladılar. Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan askerlik yerlerinde ‘Piyade asker’ sorgusu da incelemeye alındı. Peki, askerlikte piyade ne demek?

Askerlik yerleri, Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı. 2021 Ocak/Şubat/Mart celp dönemlerinde Sevke Tabi Yedek Subay, Yedek Astsubay, Erbaş/Erler İle bedelli askerlik statüsünde olanlar vatani görevlerini yapmak için askerlik görev yerlerine teslim olacaklar.

Askerlik yerlerinin açıklanması ile bu sonuçları E-Devlet sistemi üzerinden öğrenenler ‘Piyade asker’ ve ‘Piyade Eğitim Tugayı’ konusunda da araştırmalarına hız verdi.

PİYADE NE DEMEK?

Kara ordusunda temel muharip sınıfında olan piyade, muharebe şartlarında en ön sınıfta bulunan ve gerektiğinde düşman ile göğüs göğse çarpışan askerlerden oluşmaktadır. Piyadeler genel anlamda timden tabura kadar müstakil kuruluş içinde görev yapmaktadırlar. TSK’da piyade sınıfı askerler yakalarında bulunan yeşil zemin üzerine çapraz tüfekten ayırt edilebilir ve temel silahı piyade tüfeğidir.

PİYADE EĞİTİM TUGAYI NEDİR?

Piyade Eğitim Tugayı, KKK'na bağlı piyade sınıfı askeri birlikten oluşmaktadır. Piyade sınıfı acemi erlere temel askerlik eğitiminin verildiği bir tugaydır.

Piyade asker ne demek? Askerlikte piyade ne yapar? Piyade Eğitim Tugayı nedir? ile ilgili etiketler piyade piyade asker piyade askerlik piyade eğitim tugayı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.