Pitbull saldırısına uğrayan Minik Asiye'den haber var: Yüz felci ameliyat ile geçecek!

Gaziantep'te 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısı sonucu ağır yaralanan Asiye Ateş'in sağlık durumu ile ilgili Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan açıklama yaptı. "Yüz felcimiz var maalesef." diyen Özkan, "Yüze giden birkaç damardan bir kısmı hasar almış. Muhtemelen bu hafta içerisinde yüz siniri için yama ameliyatı planlıyoruz” dedi.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, 22 Aralık'ta yaşadıkları sitenin bahçesinde Pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan Asiye Ateş, Gaziantep'teki müdahalesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle uçak ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmişti.

MİNİK ASİYE İKİNCİ OPERASYON GÜNÜNÜ BEKLİYOR

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 26 Aralık'ta 4 saatlik operasyonla doku nakli gerçekleştirildi. Bacağından ve sırtından alınan dokular küçük Asiye'ye başarılı bir şekilde nakledildi. Asiye, 2 günlük takibin ardından uyandırılarak 48saat sonra yoğun bakımdan çıkarıldı. Sağlık durumu iyi olan Asiye, annesi Zübeyde, babası Hüseyin Ateş'le birlikte ikinci operasyonun yapılacağı günü bekliyor.

 '"BU HAFTA İÇERİSİNDE YÜZ SİNİRİ İÇİN YAMA AMELİYATI PLANLIYORUZ"'

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, minik Asiye'nin son durumuyla ilgili açıklama yaptı. Asiye'nin yüz felcinin olduğunu da belirten Prektör Özkan, "Yüze giden birkaç daldan bir kısmı hasar almış. Bu vesileyle beklediğimiz birkaç faktör vardı, onları geride bıraktık. Muhtemelen bu hafta içerisinde yüz siniri için yama ameliyatı planlıyoruz.

 

 Çok küçük bir ameliyat değil elbette. Amacımız daha sonraki zamanlarda dudağını kullanabilmesi. Hem görüntü olarak, hem yemek yerken sıkıntıya sokmaması için önemli bir ameliyat" dedi.

"SONUCU ALMAMIZ İÇİN 1 YILLIK BİR SÜREÇ BİZİ BEKLİYOR"

Asiye'nin sinir dışında başka ameliyatlar da geçireceğini aktaran Özlenen Özkan, "Sadece sinir ameliyatları 5-6 ayı bulur. Sonraki süreçlerde saçlı derisini daha doğal bir görüntü elde etmek için uğraşacağız, balon ameliyatı vardı. Sonucu tam olarak almamız için 1 yıllık bir süreç bizi bekliyor" diye konuştu.

 

Pitbull saldırısına uğrayan Minik Asiye'den haber var: Yüz felci ameliyat ile geçecek! ile ilgili etiketler doktor Akdeniz Ameliyat Asiye Ateş pitbull yüz felci
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.