Piston aşağı indi ne demek? Pistonun aşağı inmesi ne anlama geliyor?

Piston aşağı indi deyimi, birçok insanın anlam dahi veremediği bir ifadedir. Piston, motorlu araçların tam da motor kısmında yer alan ve benzin ile petrol gibi yakıtları mekanik enerjiye dönüştüren bir mekanizmadır. Ki bu bazen arıza yaptığında piston aşağı indi deyimi kullanılır. Sanayi dilinde ise bu kol kırıldı anlamına gelir. Peki nedir bu piston aşağı indi muhabbeti?

Piston aşağı indi demek ne anlama geliyor? Piston motorlu araçların motor kısmında yer alır. Enerjiyi mekanik hale getirir. Ancak arıza yaptığında pistonlardan biri görevini yerine getiremiyor demektir. Halk arasında da bu piston aşağı indi deyimini doğurmuştur.

PİSTON AŞAĞI İNDİ NE DEMEK?

Piston, Motorlu araçların motor kısmında yer alan ve benzin petrol yakıtı gibi kimyasal maddelerin enerjilerini mekanik bir enerjiye dönüştüren bir mekanizmadır. Piston aşağı indi kelimesinden de anlaşılacağı üzere bu motorlu taşıtta bulunan piston mekanizmasında bir hasar olmuştur.

Pistonun aşağı inmesi olarak bilinen bu arıza insanların dilinde (piston düşmesi ) sanayi dilinde ise (kol kırma ) olarak bilinir.

Bildiğimiz gibi pistonlar bi silindir bloğunda yanmanın olduğu alanlarda yakıt karışımını sıkıştırmakla görevlidir. Silindir sayısına göre pistonlar belli bir düzende yukarı aşağı hareketinde yanmayı başlatırlar.

Yüksek devirde çalışan ve bakımı yapılmamış motorlarda bu sorun sık sık görülmektedir.

Yüksek devirde çalışan pistonlar artık aşınmıştır ve ilk olarak yatak sarmaya başlar sonra bu süreci çoğu kişi anlamadığı için pistonlar ve piston kolları kırılarak önce motor gömleğini yaralar ve daha sonra parçalanan metaller silindir bloğunun içine dağılır. Umarız iş buralara kadar gelmez.

Piston aşağı indi ne demek? Pistonun aşağı inmesi ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler sağlık piston aşağı indi ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.