Pişti nasıl oynanır? Nasıl sayılır? Evde oynayabileceğiniz eğlenceli oyunlar...

Sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı şu günlerde evde vakit geçirmek zorunda kalan milyonlar, iskambil kartlarıyla oynanan oyunlardan olan pişti oyunu hakkında araştırmalara başladı. Pişti oyununda puanlama sistemi vardır. En yüksek puan piştidir ve 10 puan alınır. Peki, kartlar nasıl sayılır? oyunun kuralları kısaca nedir?

Pişti oyunu hakkında araştırmalar devam ediyor. Sokağa çıkma yasağında evde vakit geçiren vatandaşlar, pişti gibi iskambil kartlarıyla oynanan ve eğlenceli vakit geçirebilecek oyunlar hakkında bilgi arıyor. En eğlenceli, evde ailece oynayabileceğiniz oyunlar haberimizde.

PİŞTİ NASIL OYNANIR?

En çok bilinen iskambil oyunlarından biri olan pişti, 52 adet kağıt ile oynanır. Bu yüzden kurallar 52 pişti kuralları olarak da bilinir. Oyuncu sayısı 2 ya da 4 olmalıdır.

Pişti nasıl oynanır, kuralları nedir?

Aksi takdirde kağıt dağıtımında ve oyun esnasında bir tutarsızlık söz konusu olabilir. Dört kişilik oyunda karşılıklı oturan iki kişi eş olabilir. Pişti oyununda kazandıran faktör en son atılmış olan kartın sayıca aynısını atabilmektir. Yani elindeki kağıtlar arasında yerdeki kağıdın eşi olan kişi şanslıdır.

Puanlama Nasıl Yapılır?

Oyun sona erdiğinde herkesin elinde kalan kağıtlara bakılır ve puan hesaplanır. Oyunun başında belirlenen puana ilk önce ulaşan oyunu kazanır. Belirlenen puan 51, 101, 151 veya 201 olabilir. Genelde tercih edilen 101 puandır. Hesaplama yapılırken şu puanlar baz alınır:

Pişti yapılan vale: 20 puan
Pişti: 10 puan
Karo (♦) 10: 3 puan
Sinek (♣) 2: 2 puan
Vale: 1 puan
As (A): 1 puan
Elinde 26 adetten daha fazla kağıt olan kişiye ekstra 3 puan daha verilir.

 

Pişti nasıl oynanır? Nasıl sayılır? Evde oynayabileceğiniz eğlenceli oyunlar... ile ilgili etiketler oyuncu pişti nasıl oynanır
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.