Pısırık ne demek? TDK Pısırık kelimesinin anlamı nedir?

Gündelik dilde sıklıkla kullanılan kelimelerden olan Pısırık kelimesi, sünepe ya da mıymıntı gibi kelimelerle karşılanır. Uyuşuk sümsük gibi anlamları olan Pısırık kelimesine Türk Dil Kurumu'da internet sitesinde yer vermiştir. Peki pısırık ne anlama geliyor? Kelime anlamı nedir?

Pısırık ne demek? TDK Pısırık kelimesinin anlamı nedir?

Bir dönem dillere pelesenk olan kelimeler vardır. Özellikle geçmiş yılalrda sıklıkla kullanılan kelimelerden birisi de pısırık kelimesi gelir. Köken itibiriyle Hint Avrupa dil ailesine dayaynan pısırık kelimesi buradan Türkçe'ye geçmiştir. Günlük yaşamda da sık kullanılır. Birçok tiyatro oyunu ve sinema filminde de kullanılan pısırık kelimesi ne anlama geliyor?

PISIRIK NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu'na göre pısırık kelimesi, kılıksız, uyuşuk demektir. Cümle içinde anlamını bulan pısırık kelimesi, uyuşuk, devinmez anlamnlarına gelir. Böyle kişilere de pısırık denir. Çekingen, beceriksiz kimselerin girişken olmaması dolayısıyla pısırık diye nitelendirilebilirler.

Pısırık, mıymıntı gibi kelimeler daha çok miskin ve tembel kimseler için kullanılabilmektedir. Pısırık kelimesinin cümle içindeki kullanımına ilk olarak Orhan Kemal'in Cemile adlı romanında rastlanılmaktadır. Bu romanda başkalarının ve yapılan haksızlıklar karşısında susan kimse, pısırık olarak ifade edilmektedir.

Pısırık ne demek? TDK Pısırık kelimesinin anlamı nedir? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu pısırık ne demek pısırık ne anlama geliyor tdk
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.