Pisa (Pizza) Kulesi neden yamuk? Mucizeler şehri Pisa'nın Kulesi neden eğri?

Dünyanın birçok ülkesinden turistlerin ziyaret ettiği Pisa, İtalya'nın en görkemli şehirlerinden. 11. yüzyılda inşasına başlanan kule ise yanlış hesaplamalar sonucu eğik olarak tarihe geçmiş. Pisa Kulesi'ni ziyaret edip de kule düşmesin diye tutmuş gibi poz vermek ise eski geleneklerden. Peki, Pisa Kulesi neden yamuk?

İtalya'nın dünyaca ünlü şehri Pisa'da bulunan Pisa Kulesi, dünyanın en çok ziyaret edilen yapılarında. Sadece 5 yıl dik durabilen yapı, 1173 yılında ortaya çıkmış. Peki, Pisa Kulesi neden yamuk?

Ha düştü ha düşecek dediğiniz bir yapıdadır Pisa Kulesi. Eğik duruşuyla göz alan Pisa Kulesi, yapıldığı günden bu yana sadece 5 yıl dik durabilmiş. Peki, neden eğri?

pisa kulesi neden yamuk ile ilgili görsel sonucu

PİSA KULESİ NEDEN YAMUK?

Pisa Kulesi bitirildiği tarihten itibaren güneye doğru eğilmeye başlamıştır. Bunun sebebi temeldeki yumuşak zemindeki bir çökmedir. Günümüzde, kulenin tepesinden güney yönünde aşağı sarkıtılan bir çekül 4,3 metre açığa inmektedir.

PİSA KULESİ NEDEN YIKILMIYOR?

Aslında kulenin ağırlık merkezinin izdüşümü kendi temel dairesinin içinde kaldığı için Pisa Kulesi yıkılmıyor. Kule 1990-2001 yılları arasında güvenlik tehlikesi ve proje çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatıldı ve kurtarılma çalışmalarına başlandı.

Pisa (Pizza) Kulesi neden yamuk? Mucizeler şehri Pisa'nın Kulesi neden eğri? ile ilgili etiketler İtalya pisa kulesi neden yamuk
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.