Pis suyu arıtmadan denize saldılar...

İBB'ye bağlı İSKİ'nin Küçükçekmece ile Avcılar arasında bulunan atık su ön arıtma tesisinden denize bırakılan su denizde renk değişimine ve kötü kokuya neden oldu. Söz konusu durum atık su arıtılmadan mı denize boşaltılıyor? sorusunu akıllara getirdi. Tesiste çalışan bir görevlinin açıklamaları ise gerçeği göz önüne serdi.

Küçükçekmece ile Avcılar arasında bulunan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ)'ye ait olan Küçükçekmece Atık Su Ön Arıtma Tesisi'nin arka bölümündeki denize açılan kanaldan arıtılmayan pis su bırakıldı. Denizin rengini değiştiren ve kötü kokuya neden olan atık su vatandaşları isyan ettirdi.

Pis suyu arıtmadan denize saldılar...

"KESKİN BİR KOKU VAR!!
Bölgeye yürüyüş ve spor yapmak için gelenler de yayılan ağır kokudan rahatsız olduklarını belirtti. Yayılan kötü kokuyla ilgili konuşan Tamer Bulursayar, "Kumsal bölgedeki atığın buraya boşaltıldığını düşünüyorum. Arıtma tesisi kendi çevresine fayda etmedi. Koku ve denizdeki kirliliğin nedeni; coğrafik bir bölgesel yansıma mı bilemiyorum. Menekşe ve Avcılar kıyısında keskin bir koku var. Hem evsel hem sanayi kokusu var. Kirlilik, denizin kahverengi renginden belli. Şu an bulunduğumuz alanda sürekli koku olur. Buradan geçmemeye çalışırız" dedi.

Pis suyu arıtmadan denize saldılar... - Resim : 2

Bölgeye sürekli geldiğini belirten bir başka kişi de, "Bakın orada büyük bir kanal var. Su, tesisten arıtılmadan olduğu gibi denize dökülüyor. Döküldüğü için de pis koku yapıyor" diye konuştu.

Pis suyu arıtmadan denize saldılar... - Resim : 3

''ORADAN ATIK SU VERİLİYOR''

Sahil şeridinde spor yapan Seden Enginok, "Bunun en kısa sürede çözülmesini yetkililerden bekliyoruz. Özellikle su akan yerde deniz normal renginde değil. Kirli suyun aktığı bariz görülüyor. Oradan atık su veriliyor. Buradan yayılan ağır koku bütün sahil boyunca var. Karantina döneminden çıktık. Denizler biraz temizlendi ama burası değil" dedi.

Ağır kokunun, lodoslu havalarda ve yağmur yağdığında belirgin hissedildiğini anlatan Osman Balkan da "Arıtma tesisi yetersiz kalıyor ya da yanlış giden bir şeyler var" dedi.

Pis suyu arıtmadan denize saldılar... - Resim : 4

GÖREVLİ: ARITILMADAN DENİZE BIRAKILIYOR
Öte yandan tesiste çalışan bir görevli, tesisin özellikle yağışlı günlerde ön arıtma sisteminin yetersiz kaldığını, atık suların arıtılmadan denize bırakıldığını, sudaki renk değişikliği ve kokunun bir süre sonra kendiliğinden ortadan kalktığı bilgisini verdi.

 

Pis suyu arıtmadan denize saldılar... ile ilgili etiketler İSKİ İBB arıtma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.