Pırasa Yemeği Sevmeyenlere Bile Yedirecek Bir Lezzet! Portakallı Pırasa Tarifi! Birde Böyle Deneyin

Pırasa yemeği çok faydalı olmasına rağmen mutfaklarda çok pişmez. Kış aylarına yaklaşırken şöyle güzel bir pırasaya kim hayır diyebilir. Besleyici ve bir o kadar vitamin deposu olan pırasa portakal ile birleşince nefis bir yemek karşımıza çıkıyor.

Pırasa yemeği çok faydalı olmasına rağmen mutfaklarda çok pişmez. Kış aylarına yaklaşırken şöyle güzel bir pırasaya kim hayır diyebilir. Besleyici ve bir o kadar vitamin deposu olan pırasa portakal ile birleşince nefis bir yemek karşımıza çıkıyor. Çoluk çocuk evin tüm fertleri bir yiyecek sonra bir daha isteyecek. Defterinizi kaleminizi hazırlayın tarifimize başlıyoruz.

Malzemeler

  • 10 adet pırasa
  • 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 avuç kadar kırık pirinç
  • İsteğe göre yarım limon suyu

Pırasa Yemeği Sevmeyenlere Bile Yedirecek Bir Lezzet! Portakallı Pırasa Tarifi! Birde Böyle Deneyin

Hazırlanışı

Zeytinyağını tencereye alalım. Hafif kızmaya başlarken küçük küçük doğradığımız soğanları tencereye ilave edelim. Kavurmaya başlayalım. Soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında küp küp kestiğimiz havuçları tencereye koyalım. 10 dakika kadar soteleyelim.

Ayrı bir kapta pırasaları doğrayıp yıkayalım. Soğan ve havuç karışımına doğradığımız pırasaları ekleyelim ve üzerini geçecek kadar su ilavesi yapalım. Hafif kaynamaya yakın portakal suyunu da yemeğimize ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım. Yemeği 10 dakika kadar kaynattıktan sonra pirincini ve diğer baharatlarını ilave edelim ve pişirmeye bırakalım.  Yaklaşık yarım saat pişecek.

Pırasa Yemeği Sevmeyenlere Bile Yedirecek Bir Lezzet! Portakallı Pırasa Tarifi! Birde Böyle Deneyin - Resim : 2

Pişme Süresi;

Pırasa çabuk pişer. Kontrol ederken havuçların pişmesine dikkat edelim.

Püf Noktası;

Pırasaların yaprak kısımlarını mümkün olduğunca ayıklayalım. Pırasanın kendisine has kokusunu portakal bastıracaktır. Arzu ederseniz yarım limon suyu ilavesi yemeğinizin daha mayhoş bir tatta olmasını sağlar. 

Pırasa Yemeği Sevmeyenlere Bile Yedirecek Bir Lezzet! Portakallı Pırasa Tarifi! Birde Böyle Deneyin - Resim : 3

Servis Önerisi

Pırasa yemeğimiz zeytinyağlı hafif bir yemek olduğu için arzu ederseniz; et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. Yemeğimizi soğuk olarak; dilerseniz üzerine limon dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Pırasa Yemeği Sevmeyenlere Bile Yedirecek Bir Lezzet! Portakallı Pırasa Tarifi! Birde Böyle Deneyin ile ilgili etiketler pırasa
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.