Pink Floyd solisti Roger Waters'tan Filistin tepkisi

İsrail'in Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinlilere saldırısından sonra sosyal medyadan seslenen Pink Floyd'un efsanevi solisti Roger Waters, İsrail'i ırkçılık ve soykırımcılıkla suçladı.

İsrail'in Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinlilere saldırısı Dünya çapında yankı uyandırdı.

Pink Floyd'un efsanevi solisti Roger Waters, sosyal medyadan yayınladığı video mesajı ile Filistinlileri evlerinden çıkarmak isteyen İsrail'i ırkçılık ve soykırımcılıkla suçladı.

Filistin'de İsrail askerlerinin işlediği insanlık suçlarına tepki gösteren Roger Waters, Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Roger'dan bir not. İsrail resmen ırkçı bir devletdir. Şeyh Cerrah'taki soykırımcı ev boşaltmaya göz atın" notunu düştü.

Waters video kaydında şunları söyledi: "İnsanların, evlerinden soykırım gibi çıkarılmasına destek oluyorsunuz. Sen nasıl hissederdin Joe Biden? Evinde oturuyorsun, orası senin evin, ailenle yüzyıllardır yaşadığınız yer ve bazı pislikler onu alıp gidiyor. Burası bizim. Ben sekülerim. Evini senden alıyorum. Ne yapacağın umurumda değil. Öl. Hem bu en iyisi olurdu. Yani inanamıyorum. Bu yaklaşım beni sinirlendiriyor."

İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem'in, birkaç ay önce İsrail'i "Apartheid devlet" olarak ilan ettiğini kaydeden Waters, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün, B'Tselem'in izinden gitmesine çok sevindiğini aktardı. Waters, Güney Afrika'nın, apartheid yönetimindeyken kriket müsabakalarından çıkarıldığını hatırlatarak, UEFA ve FIFA'ya İsrail'i müsabakalara almaması çağrısında da bulundu.

Pink Floyd solisti Roger Waters'tan Filistin tepkisi ile ilgili etiketler İsrail Filistin Mescid-i Aksa pink floyd Roger Waters ırkçı devlet soykırımcı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.