Pınarhisar ve Çakıllı Çevre Yolları Erdoğan'ın katılımıyla bugün açılacak: Seyahat süresi 33 dakika kısalacak!

Pınarhisar ve Çakıllı Çevre Yolları bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video konferans katılımıyla açılacak. Projenin tamamlanmasıyla günlük ortalama trafik miktarı 7 bine yaklaşan yoldaki seyahat süresi 33 dakika kısalacak ve 78 dakikadan 45 dakikaya inecek. Organize sanayi bölgelerinden kaynaklanan ağır taşıt trafiği de şehir merkezlerinin dışına alınarak ulaşım rahatlatılacak

Kırklareli'ni Saray ilçesi üzerinden organize sanayi bölgeleri ve Avrupa Serbest Bölgesi ile Tekirdağ'a bağlayan 71,1 kilometrelik Saray-Kırklareli yolunun 32,1 kilometresi bölünmüş yol, 39 kilometresi de tek yol standardında projelendirildi. 11,5 kilometrelik Kırklareli şehir geçişi geçmiş yıllarda bölünmüş yol olarak tamamlanmıştı.

Proje kapsamında yer alan 7,4 kilometrelik Pınarhisar çevre yolu ile 3 kilometrelik Çakıllı çevre yolu, bugün hizmete açılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video konferans yöntemiyle açılışa katılması bekleniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da tören için Kırklareli'ne gidecek.

YILDA 128,3 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLANACAK

Açılışı yapılan kesimlerde 2 alt geçit, 6 hemzemin kavşak, 21 hidrolik sanat yapısı yer alıyor. Böylece, yolun 21,9 kilometrelik kesimi bölünmüş yol seviyesinde tamamlanacak. Kalan kesimlerde ise yapım çalışmaları devam ediyor.

Pınarhisar ve Çakıllı Çevre Yolları Erdoğan'ın katılımıyla bugün açılacak: Seyahat süresi 33 dakika kısalacak!

ULAŞIM RAHATLATILACAK

Kırklareli ile Tekirdağ arasındaki ulaşım standardını artırmak amacıyla yapılan projeyle Saray-Vize-Pınarhisar ve Kırklareli güzergahındaki organize sanayi bölgelerinden kaynaklanan ağır taşıt trafiği şehir merkezlerinin dışına alınarak ulaşım rahatlatılacak. İlçe ve köy merkezlerinden geçen sathi kaplamalı mevcut yol yerine yerleşim noktalarında bölünmüş yol kalitesine ulaşılarak, can ve mal güvenliği artırılacak.

Pınarhisar ve Çakıllı Çevre Yolları Erdoğan'ın katılımıyla bugün açılacak: Seyahat süresi 33 dakika kısalacak! - Resim : 2

SEYAHAT SÜRESİ 33 DAKİKA KISALACAK

Projenin tamamlanmasıyla günlük ortalama trafik miktarı 7 bine yaklaşan yoldaki seyahat süresi 33 dakika kısalacak ve 78 dakikadan 45 dakikaya inecek. Projeyle zamandan 92,8 milyon lira, akaryakıttan 35,5 milyon lira olmak üzere yıllık 128,3 milyon lira tasarruf sağlanacak, karbon emisyon miktarı da 7 bin 275 ton azaltılacak.

 

 

Pınarhisar ve Çakıllı Çevre Yolları Erdoğan'ın katılımıyla bugün açılacak: Seyahat süresi 33 dakika kısalacak! ile ilgili etiketler Erdoğan Kırklareli Pınarhisar açılış çevre yolu çakıllı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.