Pınar Karşıya, FIBA Şampiyonlar Ligi finalinde...

Ufuk Sarıca yönetiminde harika bir sezon daha geçiren Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde adını finale yazdırdı. Rusya'daki 8'li finale Nymburk galibiyetiyle başlayan Kaf-Kaf, kupanın favorisi olarak gösterilen Zaragoza'yı yenerek ilk finalist oldu.

FIBA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk hedefleyen Pınar Karşıyaka, Rusya'nın Nizhny Novgorod kentinde düzenlenen 8'li finalde adını finale yazdırdı. İlk maçında Çek ekibi ERA Nymburk'u 84-73 mağlup ederek adını yarı finale yazdıran Kaf-Kaf, yarı finalde de İspanyol ekibi Casademont Zaragoza'yı 79-84'le geçerek finale yükseldi.

Maça 29-17'lik bir başlangıç yapan Kaf-Kaf, ilk yarıyı 10 sayı önde tamamladı: 43-33. İzmir ekibi 3. çeyrekte 14-27'lik seri yiyerek son çeyreğe geride girse de İspanyol ekibini geri dönüşüne izin vermedi.

Nymburk maçında akşam Sarıca yönetiminde Avrupa'da 100. maçına çıkan Pınar Karşıyaka, Sarıca ile Türkiye şampiyonluğu yaşamıştı. Kırmızı-Yeşilliler, Euroleague, EuroChallenge, ULEB EuroCup, FIBA EuroCup ve FIBA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği tecrübeli başantrenörle 63 galibiyet, 37 mağlubiyet ve 1 beraberlik yaşadı.

Pınar Karşıya, FIBA Şampiyonlar Ligi finalinde...

İzmir ekibi, 2012-2013 sezonunda yine koç Ufuk Sarıca yönetiminde EuroChallenge finali oynamış, Rusya'nın Krasnye Krylia karşısında +20 farkları yakalamasına rağmen Türk basketbolunun en trajik yenilgilerinden birine alarak evinde şampiyonluğu hediye etmişti.

Pınar Karşıya, FIBA Şampiyonlar Ligi finalinde... ile ilgili etiketler pınar karşıyaka Ufuk Sarıca Zaragoza FIBA Champions League
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.