Pilot, uçak havadayken 40 dakika uyudu

Avustralya'da meydana gelen bir olay duyanları şaşkına çevirdi. Pilotun 40 dakika boyunca uyuması sonrası kullandığı uçak varış noktasından 111 kilometre güneydoğusuna uçtu. Konuyla ilgili soruşturma başlatılırken hazırlanan raporda "Pilotun bir gece önce yetersiz uyuması sebebiyle muhtemelen yorgunluk yaşayarak hadiseye yol açtığını tespit etti" ifadeleri yer aldı.

Avusturya, uçağı kullandığı sırada uyuya kalan pilotu konuşuyor. Independent'ta yer alan habere göre, olay 2 Temmuz 2020'de Avustralya'nın Queensland eyaletinde yaşandı. Tam 40 dakika uyuya kalan pilot hedeflenen varış noktasının 111 km güneydoğusuna uçtu.

Aynı habere göre, pilot, uçak hedefi olan Redcliffe Havalimanı'nın 111 km güneydoğusuna, Pasifik Okyanusu'na doğru uçtuğu sırada uyandı ve hava trafik kontrolünü ile iletişime geçti.

Uçak daha sonra Redcliffe'e 130 km'den daha uzak bir mesafedeki Gold Coast Havalimanı'na güvenli bir şekilde indi. Cessna 208B model uçağının pilotun yolcusuz bir nakil uçuşu gerçekleştirdiği belirtildi.

Konu ile ilgili başlatılan soruşturma ile ilgili hazırlanan raporda şu ifadeler yer aldı;

'Pilotun bir gece önce yetersiz uyuması sebebiyle muhtemelen yorgunluk yaşayarak hadiseye yol açtığını tespit etti'

Rapoda pilotun oksijen desteği olmadan 11 bin fitte uçmasının da bu olayda rol oynamış olabileceği bilgisinin altı çizildi.

Pilot, uçak havadayken 40 dakika uyudu ile ilgili etiketler Avustralya Pilot uçak uyku
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.