Piercing günah mı? Piercing gusül abdestine engel mi Diyanet?

Kadınları hızma takması mekruh olsa da konuyla ilgili araştırmalar sürüyor. Son günlerin popüler takısı piercing de gençlerin tercih ettiği takılardan. Peki piercing günah mı? Piercing caiz mi? Dinimiz İslam, hızma ya da piercing için ne diyor?

İslam dini birçok takuya cevaz veriyor. Ancak burun veya kulak deldirme konusunda çekinceleri olanlar piercing günah mı, piercing caiz mi sorularına yanıt arıyor. İslam dini piercing için ne diyor?

Piercing günah mı?

Öncelikle kadınların tabiatı gereği süs ve ziynet eşyalarını takma konusunda özenli oldukları biliniyor. Küpe gibi süs eşyalarını takmakta bir sakınca yoktur. Ancak nikah düşen kimselere bu süs eşyalarını göstermek uygun değildir.

Müslüman kadınlar Hz. Muhammed döneminden bu yana kulaklarını deldirip küpe takmışlardır.

Piercing günah mı?

Ayrıca çeşitli duygu ve akımların sonucu olarak, uygun olmayan yerlere takı (piercing) takılması ve bu amaçla yapılacak süslenme dinimizce uygun değildir.

Erkek veya kadının, burun, dil, dudak gibi organlarına delik delmesi insan fıtratına uygun değildir. Kız çocuklarının kulaklarını delip küpe takması ise, caizdir ve uygundur. Ancak bunun dışında burun, dil ve dudak gibi yerlere delik delmek ve hızma takmak doğru değildir.

Piercing | Ankara Tattoo | Ankara Dövme - Ankara Dövme Silme - Ankara  Piercing

Ayrıca kadının zinetini kendine nikah düşen erkeklere göstermesi caiz değildir. Bu bakımdan hızma takan kadının bunu kendine nikah düşen erkeklere göstermesi söz konusu olduğu için takılmamalıdır.

Piercing gusül abdestine engel mi?

Piercing, buruna veya bedenin başka bir yerine küpe gibi delik delinerek takılmışsa ve deliğe de su ulaşıyorsa abdeste ve gusüle engel olmaz.

Kaynak:Sorularlaİslamiyet

Piercing günah mı? Piercing gusül abdestine engel mi Diyanet? ile ilgili etiketler İslamiyet piercing günah mı piercing caiz mi piercing gusül abdesti
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.