Phoenix Suns NBA final serisinde 1-0 önde... Chris Paul fırtınası devam ediyor

Phoenix Suns ile Milwaukee Bucks arasındaki final serisinin ilk maçını Arizona ekibi kazandı... 2011-17 arası LA Clippers forması giyen ve kariyerinin en parlak döneminde final dahi göremeyen Chris Paul maça damgasını vurdu.

NBA finalinde ilk raund Phoenix Suns'ın oldu. Batı Konferansı finalinde Los Angeles Clippers'ı 4-2'yle geçen Arizona ekibi1993'ten beri ilk kez NBA finaline yükselmişti. Monty Williams'ın takımı evinde oynadığı ilk maçta Milwaukee Bucks'ı 118-105 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. 

Suns'ın veteran guardı Chris Paul, 32 sayı-9 asistle maça damgasını vurdu. 36 yaşındaki "Point God", Clippers serisinin 6. maçında da 41 sayıyla oynamıştı. Kariyerinin ilk finalinde devleşen Paul'in yanı sıra All-Star guard Devin Booker ise 27 sayı-6 asistle mücadele etti. Toplam 59 sayı-15 ribaund üreten ikiliye 22 yaşında yıldız pivot Deandre Ayton da 22 sayı-19 ribaundla eşlik edince zafer kaçınılmaz oldu.

Suns, normal sezonu Batı'da 2. sırada bitirmiş ve play-off çeyrek finalinde son şampiyon Los Angeles Lakers, yarı finalinde Denver Nuggets ve finalde de Clippers'ı elemişti. 2011-17 arası kariyerinin en parlak döneminde Clippers forması giyen Paul, şampiyonluk yüzüğünü bu kez takmak istiyor.

GİANNİS DÖNDÜ AMA YETMEDİ

Milwaukee Bucks'ta Giannis Antetokounmpo sakatlıktan döndü. Atlanta Hawks'a karşı 4-2 kazanılan Doğu Konferansı final serisinin 4. maçında sakatlanan Yunan forvet, NBA finalinde sahadaydı. Süper yıldızından 20 sayı, 17 ribaundluk katkı alan Wisconsin ekibinde Hawks serisinin yıldız Khris Middleton ise 29 sayı üretti.

1. çeyrek: 30-26
2. çeyrek: 57-49 
3. çeyrek: 92-76 
4. çeyrek: 118-105 

Phoenix Suns NBA final serisinde 1-0 önde... Chris Paul fırtınası devam ediyor

Final serisinin 2. maçı Cuma gecesi TSİ 04.00‘te yine Phoenix Suns'ın sahası Talking Stick Resort Arena'da oynanacak.

Phoenix Suns NBA final serisinde 1-0 önde... Chris Paul fırtınası devam ediyor ile ilgili etiketler NBA Phoenix Suns Milwaukee Bucks chris paul
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.