Pfizer, ürettiği Covid-19 ilacının yüzde 89 etkili olduğunu duyurdu!

ABD'li ilaç firması Pfizer, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) omicron varyantı için geliştirdiği ilacın yüzde 89 etkili olduğunu açıkladı.

Pfizer'ın internet sayfasından yapılan yazılı açıklamada, omicron varyantına karşı geliştirilen antiviral ilaç Paxlovid'in 2 bin 246 yüksek riskli hastadan elde edilen nihai veriler ışığında ölüm riski ve hastaneye yatışlara karşı yüzde 89 önleyici etkisi olduğu belirtildi.

ACİL KULLANIM ONAYI İÇİN BAŞVURU YAPILMIŞTI

Pfizer, 16 Kasım'da Paxlovid'in orta ve yüksek riskli hastalarda acil kullanımı için Amerikan Gıda ve İlaç Dairesinin (FDA) onayına başvurmuştu.

FDA'nın birkaç hafta içinde Pfizer'ın ve Merck firmasının daha az etkili Covid-19 ilacına izin verip vermeyeceğini açıklaması bekleniyor.

ONAYLANIRSA ECZANEDE SATILACAK

Onay alması durumunda, iki firmanın ilaçları da Amerikalı Covid-19 hastaları tarafından eczaneden alınıp kullanılabilecek.

Pfizer, ürettiği Covid-19 ilacının yüzde 89 etkili olduğunu duyurdu! ile ilgili etiketler İlaç Pfizer covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.