Albert Bourla: Mutasyon koronavirüs aşılarını etkisiz kılabilir

Tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınıyla amansız mücadele sürerken İngiltere'den gelen mutasyon haberi herkesi tedirgin etti. Dünyada pek çok ülkede görülen koronavirüsün yeni varyantına ilişkin açıklama yapan aşı üreticisi Pfizer'in CEO'su Albert Bourla, mutasyonun ilerleyen dönemde aşıları etkisiz hale getirmesinin yüksek bir ihtimal olduğunu vurguladı.

Çin'in Wuhan kentinde 2019 yılının sonunda ortaya çıkan koronavirüs salgınıyla mücadele sürüyor. Aşı çalışmalarının olumlu sonuç vermesiyle insanların yüreğine su serpildi.

Fakat İngiltere'den 2020'nin sonunda gelen 'koronavirüs mutasyona uğradı' haberi tüm dünyada yeniden paniğe neden oldu. İngilizlerin yaptığı açıklamaya göre; virüs daha bulaşıcı ve gençler üzerinde daha etkili...

Bugüne kadar 50'den fazla ülkede görülen koronavirüsün yeni mutasyonu, ülkemize de giriş yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla virüsün mutasyonunun 17 ilimizde görüldüğünü ifade etti.

Koronavirüs aşısı geliştirerek insanlığa umut olan Pfizer şirketinin CEO'su Albert Bourla, mutasyon konusunda herkesi korkutan bir açıklama yaptı.

Gelecekte mutasyon virüslerin aşıları etkisiz hale getirmesinin yüksek oranda muhtemel olduğunu ifade eden Bourla, mutasyon sonrası 100 gün ya da daha az sürede yeni virüs için aşı üretebilecek kapasite için çalıştıklarını duyurdu.

"MUTASYONLAR KORONA AŞILARINI ETKİSİZ HALE GETİREBİLİR"

Bourla, "Şu an için böyle bir durum yok ancak zamanla virüsün aşıları etkisiz hale getirecek varyantlarının görülmesi yüksek ihtimal" dedi. Yeni varyantlar için üretilecek aşının etkinliğinin de yüzde 95 civarında olmasını hedeflediklerini vurguladı.

 

Albert Bourla: Mutasyon koronavirüs aşılarını etkisiz kılabilir ile ilgili etiketler Korona mutasyon Pfizer Albert Bourla
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.