Pfizer Biontech aşısı kimin? Hangi ülkenin?

İngiltere hükümeti tarafından Pfizer-Biontech ortak çalışması doğrultusunda başlatılan ve %95 koroma sağlandığı gösterilen koronavirüs aşısına onay çıktı. Bu onayın çıkması sonrasında ise vatandaşlar Pfizer Biontech kimin sorusuna yanıt aradı.

Pfizer Biontech kimin sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmakta. İngiltere'de koronavirüse karşı geliştirilen ve yüzde 95 etkinlik gösterdiği saptanılan Pfizer/BioNTech aşısının kullanımı resmi olarak onay geldi. Türk profesör Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'nin kurucusu olduğu Alman BioNTech ve ABD'li ortakları Pfizer'in geliştirdiği korona aşısı, yüksek koruma sağlaması sonrasında tüm dünyada adeta umut oldu.

Aşının gelecek haftadan itibaren İngiltere genelinde mevcut olacağı da resmen aktarılmış oldu.

PFİZER KİMİN?

Pfizer Anonim Şirketi, dünyanın önde ilaç şirketlerinden biridir. Dünya ve Türkiye ilaç sektörünün önde gelen firmalardandır. Charles Pfizer ve Charles Erhart adlı kuzenler tarafından 1849 yılında kurulmuş olup; hâlâ etkinliğini sürdürmektedir.

Pfizer, Amerikan çok uluslu bir ilaç şirketidir. Dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden biridir ve toplam gelire göre en büyük ABD şirketlerinin 2018 Fortune 500 listesinde 57. sırada yer almaktadır.

BİONTECH KİMİN?

BioNTech, ciddi hastalıkların tedavisine hastaya özel bir yaklaşım için aktif immünoterapilerin geliştirilmesi ve üretilmesine adanmış bir Alman biyoteknoloji şirketidir.
P2P2-4935-16

Pfizer Biontech aşısı kimin? Hangi ülkenin? ile ilgili etiketler Pfizer BioNTech aşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.