Peynirli Üsküp Dolması Tarifi! Bunu Yapan Üsküp’e Gelin Oluyormuş! Görünce İştahınız Açılacak

Tam bir yaz yemeği olan peynirli Üsküp Dolması kolayca bulabileceğiniz malzemeleri ile birlikte hafif ve sağlıklı bir yaz yemeğidir. Sıcak ya da soğuk olarak tüketilebilen bu yemek görüntüsüyle de oldukça iştah açıcıdır.

Tam bir yaz yemeği olan peynirli Üsküp Dolması kolayca bulabileceğiniz malzemeleri ile birlikte hafif ve sağlıklı bir yaz yemeğidir. Sıcak ya da soğuk olarak tüketilebilen bu yemek görüntüsüyle de oldukça iştah açıcıdır.

4 Kişilik Üsküp Dolması İçin Gereken Malzemeler

  • 8 adet orta boy yeşil dolmalık biber
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı az yağlı beyaz peynir rendelenerek (yağlı lor da kullanabilirsiniz)
  • 3 adet orta boy domates
  • Bir çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
  • 4 çay kaşığı kuru nane ya da ince doğranmış taze nane de kullanabilirsiniz
  • 1 demet maydanoz
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su

Peynirli Üsküp Dolması Tarifi! Bunu Yapan Üsküp’e Gelin Oluyormuş! Görünce İştahınız Açılacak

Hazırlanışı

Dolmalık biberlerin yıkadıktan sonra ağız kısımlarını kapak gibi kesin tohumlarını ayıkladıktan sonra çatalla birkaç yerinden delin. Böylece biberler kızarırken patlamayacaktır.

Sıvı yağı derin bir kaba koyun ve biberleri yağda önlü arkalı kızartın bu akşama çok önemlidir çünkü biberler aşırı yumuşarsa içine harcı koyarken zorlanabiliriz. O yüzden bu aşamada biberlerin hafif kızardığına emin olun bu daha çok lezzet vermek için yapılan bir işlemdir. Daha sonra kızarttığınız biberleri bir kenarı alın.

Peynirli Üsküp Dolması Tarifi! Bunu Yapan Üsküp’e Gelin Oluyormuş! Görünce İştahınız Açılacak - Resim : 2

İç malzemesini hazırlamak için yumurtaları derin bir kaba kırın içine domatesleri rendeleyin ufalanmış peynirleri ya da yağlı ekleyerek tuz ve biberi serpin malzemeyi karıştırın Hazırladığınız iç harcını tatlı kaşığı yardımıyla kızarmış biberlerin içine doldurun.

Doldurduğunuz biberleri geniş bir tencereye dik olarak dizin biberleri kapaklarını örtükten sonra üzerine sıvıyağ gezdirin sıcak suyu ilave ettikten sonra gerekirse tuz ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakın Kaynadıktan sonra 10-15 dakika sonra ocağın altını kapatın. Peynirli Üsküp dolması sıcak ya da soğuk servise sunabileceğiniz bir yemektir.

Afiyet olsun.

Peynirli Üsküp Dolması Tarifi! Bunu Yapan Üsküp’e Gelin Oluyormuş! Görünce İştahınız Açılacak ile ilgili etiketler biber dolması
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.