Peynirli Kabak Sandalı Yemeğini Yediniz Mi? Ev Hanımlarının Tek Tercihi! Eşinizi Bu Akşam Şaşırtın

Kabak kalorisi düşük ve ödem atmaya yardımcı olan bir sebzedir. Bu nedenle diyet yapan kişiler kabağı bolca tüketirler. Fakat kabak tek başına çok fazla sevilmez. Doğru bütünleyiciler ile birleştiğinde daha lezzetli bir hal alır.

Kabak kalorisi düşük ve ödem atmaya yardımcı olan bir sebzedir. Bu nedenle diyet yapan kişiler kabağı bolca tüketirler. Fakat kabak tek başına çok fazla sevilmez. Doğru bütünleyiciler ile birleştiğinde daha lezzetli bir hal alır. Peynir ile kabağın bir arada bulunması bu yemeğin lezzetini arttırıyor. Aynı zamanda çocuklarınız kabak sevmiyorsa onlara peynirli kabak sandalı yaparak sevdirebilirsiniz.

Sandal şeklinde bir görünüme sahip olmasıyla da göz zevkini karşılayan bir yemek olarak karşımıza çıkıyor. Bu yemek sandal sefası olarak biliniyor. Dolayısıyla bu yemek sandal sefası yapabileceğiniz oldukça lezzetli olacaktır. Yapımının oldukça pratik olmasının yemeğe olan ilgiyi arttırdığını söylemek mümkündür.

Peynirli Kabak Sandalı Yemeği Malzemeleri

  • 4 orta boy kabak,
  • 2 yumurta,
  • 200 gram peynir (Yağlı ve light peynir birlikte kullanılabilir.),
  • Maydanoz,
  • Karabiber,
  • Pul biber.

Peynirli Kabak Sandalı Yemeğini Yediniz Mi? Ev Hanımlarının Tek Tercihi! Eşinizi Bu Akşam Şaşırtın

Peynirli Kabak Sandalı Yemeğinin Yapılışı

İlk olarak 4 kabağın dış kısımları kazınır ve boylamasına ikiye ayrılır. Kabaklar suda tuz eklenerek haşlanır. Haşlanırken dağılmamasına dikkat etmek gerekir. Belli bir süre soğuduktan sonra ortalarındaki çekirdekli kısımları bir kaşık yardımıyla çıkarılıp alınır ve bir süzgeçte suyunun iyice süzülmesi beklenir.

Peynirli Kabak Sandalı Yemeğini Yediniz Mi? Ev Hanımlarının Tek Tercihi! Eşinizi Bu Akşam Şaşırtın - Resim : 2

Ardından bir kasede peynir ezilir. 2 yumurta, kıyılmış maydanoz, karabiber ve pul biber eklenerek çatal ile birbirine yedirilir ve kabakların içine doldurulur. Fırının ızgara fonksiyonunda 220 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. İsteğe göre sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir.

Peynirli Kabak Sandalı Yemeğini Yediniz Mi? Ev Hanımlarının Tek Tercihi! Eşinizi Bu Akşam Şaşırtın - Resim : 3

Peynirli Kabak Sandalı Yemeğinin Püf Noktası

Eğer kabağı biraz sert yemeyi seviyorsanız haşlamadan doğrudan fırında da pişirebilirsiniz. Kabağın içini oyduktan sonra tuz ve şeker ile ovarak yemeğinizi daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Böylece kabak daha zevkle yenen bir yemek olur.

Peynirli Kabak Sandalı Yemeğini Yediniz Mi? Ev Hanımlarının Tek Tercihi! Eşinizi Bu Akşam Şaşırtın ile ilgili etiketler kabak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.