Petrol kralı Suudi Arabistan akaryakıt fiyatlarını uçuruyor! İşte 8 Haziran benzin, motorin, LPG fiyatı

Brent petrol varil fiyatı 120 doları bulurken dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olan Suudi Arabistan’ın son fiyatlara %50’nin üzerinde zam yapması ile benzin ve motorine dev zam geliyor. İşte, 8 Haziran benzin, motorin, LPG güncel fiyatı…

Akaryakıt fiyatları bu sefer petrol kralı olan Suudi Arabistan’ın etkisi altında kaldı. Yeniden rekor düzeye gelen Brent petrol varil fiyatına %50’nin üzerinde zam gelmesi benzin ve mazot fiyatlarını da etkisi altına aldı.

Dünya üzerinde petrol talebini karşılamaya yönelik üretim olmayacağı endişeleri fiyatları daha da yukarılara çekiyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ülkelerden meydana gelen OPEC+ grubu, geçtiğimiz haftalarda üretim rakamlarını açıklamışlardı. Uzmanlar ise üretimdeki arışla beraber Rus petrolüne uygulanan ambargonun yaratacağı açığı kapatmaya yönelik olarak etkili olmayacağını öngörmekteler.

Amerika'nın baş petrol analisti Matt Smith, "üç haneli petrol fiyatlarının" sabit kalacağını dile getirerek, "Karantinalardan sonra Çin talebi yeniden yükselirse ve Rusya üretim düşüşünü sürdürürse o zaman yılın başlarında görülen 139 dolar seviyesi yeniden test edilebilir." dedi.

Son gelen iddialar doğrultusunda 8 Haziran Çarşamba gece yarısından itibaren; motorine 1 lira 40 kuruş, benzine ise 1 lira 20 kuruş zam yapılacağı iddia edildi.

Petrol kralı Suudi Arabistan akaryakıt fiyatlarını uçuruyor! İşte 8 Haziran benzin, motorin, LPG fiyatı

İstanbul Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 7 Haziran

Benzin: 26.24 TL
Motorin (Mazot): 25.94 TL
LPG (Otogaz): 11.61 TL

Ankara Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 7 Haziran

Benzin: 26.33 TL
Motorin (Mazot): 25.99 TL
LPG (Otogaz): 11.85 TL

İzmir Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 7 Haziran

Benzin: 26.35 TL
Motorin (Mazot): 25.99 TL
LPG (Otogaz): 11.55 TL

Petrol kralı Suudi Arabistan akaryakıt fiyatlarını uçuruyor! İşte 8 Haziran benzin, motorin, LPG fiyatı ile ilgili etiketler benzin Motorin akaryakıt fiyatları lpg brent petrol
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.