Petrol fiyatlarındaki düşüş trendi sürüyor: İşte son rakamlar...

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası artan petrol fiyatları son günlerdeki düşüş eğilimini sürdürüyor. Brent petrol 104,48 dolar seviyesine gelirken, ABD ham petrolü ise 99,30 dolardan işlem görüyor.

Brent petrol küresel ekonomiler için referans bir konumda. Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle yapılan yaptırımların etkisiyle yükselen Brent petrol fiyatı, müzakerelerle aşağıya çekilmeye başladı.

Brent petrol 128 dolara kadar yükselen petrol fiyatları, düşüş eğilimine girmişti.

Petrol fiyatları son dönemde, yatırımcıların stratejik rezervlerinden piyasaya petrol sürme kararı alan başlıca petrol tüketen ülkeleri izlemesi ve Yemen'de gerçekleştirilen ateşkes anlaşmasının Ortadoğu'daki arz sorunlarını hafifletebileceği beklentilerini kuvvetlendirmesine rağmen artıda seyretti.

BRENT PETROLÜN FİYATI YÜZDE 0,09 ARTTI

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0,09 artarak 104,48 dolara yükseldi. ABD hafif ham petrolü yüzde 0,03 artarak 99,30 dolara yükseldi.

İki ham petrol de gün içerisinde 1 dolar gerilemişti.

Petrol fiyatlarındaki düşüş trendi sürüyor: İşte son rakamlar... ile ilgili etiketler brent petrol petrol fiyatı piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.