Petrol fiyatlarında sert düşüş: 100 doların altına geriledi

Dün günü 107 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrol sert düşüş gösterdi. Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler sonrası Brent petrolün varili 99,96 dolara kadar geriledi. Küresel piyasalarda resesyon riski talebi düşürürken arz daralması endişeleri de fiyatlarda etkili oluyor.

Brent petrolün varil fiyatı dün 107.24 dolara kadar yükseldikten sonra günü 107.1 dolar seviyesinde tamamladı.

Bugün gün içinde 107,70 dolara kadar çıkan ancak küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler nedeniyle dünkü kapanış fiyatına göre şu dakikalarda yüzde 6.67 azalan brent petrolün varil fiyatı 99.96 dolara geriledi.

Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'de Covid-19 vakalarında görülen artış ve getirilen kısıtlamalar, fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor.

Küresel piyasalarda resesyon riski talebi düşürürken arz daralması endişeleri de fiyatlarda etkili oluyor.

Ayrıca, bugün Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol'un küresel bir enerji krizi yaşandığını belirterek, "Dünya, derinliği ve karmaşıklığı açısından bu kadar büyük bir enerji krizine hiç tanık olmamıştı" değerlendirmesinde bulunması da fiyatların aşağı yönlü seyretmesinde etkili oluyor.

Petrol fiyatlarında sert düşüş: 100 doların altına geriledi ile ilgili etiketler Petrol petrol fiyatı brent petrol
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.