Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor: İki haftanın dip seviyesine geldi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası hızla tırmanan petrol fiyatları düşüşe geçti. Ham petrolün varil fiyatı 6 Mart'ta 139 dolara yükselirken, son günlerdeki düşüşle birlikte 102 dolara kadar geldi. Petrol fiyatlarındaki düşüşte Çin'deki koronavirüs endişelerinin etkili olduğu belirtiliyor.

Petrol fiyatları Rusya-Ukrayna arasında devam eden ateşkes görüşmeleri ve Çin’in bazı kentlerinde koronavirüs vakalarında artış görülmesi nedeniyle talebe dair endişeler yaşanması sonucu düşerek iki haftanın dip seviyesine geriledi.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı dünkü seansta yüzde 5,1 gerilemesinin ardından bugün yüzde 4’ün üzerinde düşerek 102 dolar seviyesine altına indi.

Brent petrol varil başına 6 Mart’ta varil başına 139 doların üzerine çıkarak son 14 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Böylece petrol fiyatları bir haftada değerinin neredeyse dörtte birini kaybetmiş oldu.

"YENİ ZİRVELER GÖRÜLEBİLİR"

ABD’li haber kuruluşu CNN’in aktardığına göre, Rabobank enerji stratejisti Ryan Fitzmaurice petrol fiyatlarının en yüksek seviyelerini henüz test etmediğine inanıyor.

Fitzmaurice değerlendirmesinde, “Yeni zirveler göreceğiz. Rusya konusunun ne kadar büyük ve önemli olduğu düşünülürse, muhtemelen petrol 2008’de gördüğümüz en yüksek seviyeleri kıracak” dedi.

Enerji analisti Tom Kloza ise petrol fiyatları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bu çok büyük bir düzeltme” dedi.

Çin’deki koronavirüs kısıtlamalarının talep üzerinde kurduğu baskıya da değinen Kloza, “koronavirüs bize istikrarlı bir sonuca güvenemeyeceğinizi öğretti. Tam insanların normal davranışlarına döndüğünü düşündüğünüzde tekrar ortaya çıkıyor” dedi.

Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor: İki haftanın dip seviyesine geldi ile ilgili etiketler Petrol fiyat ham petrol
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.