Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor: Brent petrol 108 doların altını gördü

Petrol fiyatlarında düşüş devam ediyor. Artan resesyon beklentileri ve sıkılaşma beklentileri fiyatların düşmesinde önemli rol oynadı. Brent petrol 108 doların altını görürken, Batı Teksas tipi petrol ise 103 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Enflasyon, sıkılaşma ve pandemi vakalarıyla birlikte ülke ekonomilerinde yaşanan durgunluk başta petrol, çelik, bakır, çinko, kalay ve alüminyum olmak üzere emtia fiyatlarını sert düşürdü. Küresel piyasalar resesyon moduna geçti. Batı Teksas (WTI) petrolü 103, brent petrol 108 doların altını gördü.

Dış ticarette korumacılıkla başlayan, pandemi ve Rusya – Ukrayna savaşıyla yükselmeye devam eden enflasyona karşı alınan faiz artırma yoluyla ivmelenen sıkılaşma tedbirleriyle birlikte, küresel ekonomide durgunluk çanları çalıyor. CitiGroup ve Fitch Ratings başta birçok finansal kurum, dünyanın durgunluğa girme ihtimalinin arttığını belirtiyor.

Ekonomistler de, sıkılaşan finansal şartlar, savaş ve zayıflayan büyümelerle küresel makro ekonomik görünümün yılın başından bu yana kötüleştiğini, enflasyon, faiz artışları ve stagflasyonun sektörleri zayıflattığını bildiriyor.

Resesyonda enflasyonların daha fazla yükseleceğini, dezenflasyon sürecinin ekonomilere büyük maliyetler yükleyebileceği raporlanırken küresel ekonominin bu yıl yüzde 3’ün altında büyüyeceğini belirten ekonomistler, üretimlerin düşmesiyle yeni bir işsizlik dalgasının başlayabileceği yolunda yorumlar yapıyorlar.

Global durgunluk endişesiyle ilk tepki enerji ve metal piyasalarından geldi. Brent petrol yüzde 6 düşüşle 107 dolar seviyesine gerilerken ABD petrolü Batı Teksas (WTI) petrolü 102 dolara kadar düştü. Analistler Brent petrolün 110 doların altına indikten sonra düşüş trendine girdiğini ve 90 dolarlı rakamların kısa zamanda görüleceğini yorumladılar.

 

Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor: Brent petrol 108 doların altını gördü ile ilgili etiketler Petrol petrol fiyatı brent petrol batı teksas petrolü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.