Petrol fiyatları son 10 yılın en yükseğine çıkınca talimat geldi

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekatın üç ayı geride kalsa da savaşın etkisi petrol fiyatlarını son 10 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Bu durumu göz önüne alan G7 ülkelerinin enerji bakanlarından OPEC'e üretim çağrısı geldi. Bakanlar OPEC'ten üretimi artırmalarını talep etti.

Petrol fiyatlarında yaşanan artış tüm sektörlerde etkisini gösterirken, akaryakıt fiyatlarının artışı küresel bir kriz haline dönüşmeye başladı.

"ÜRETİMİ ARTIRIN"

Foreks'te yer alan habere göre, G7 enerji ve çevre bakanlarının dönem başkanı Almanya'da gerçekleştirdikleri toplantının sonuç bildirisinde yer yer verilen çağrıda, savaşın petrol, faz ve kömür fiyatlarında artışı tetiklediği ve işletmeler, sanayi kuruluşlarının yanı sıra düşük gelirli hane halkları üzerinde büyük gerilim yaratan enflasyonu ateşlediğini vurguladılar.

 

Sonuç bildirisinde, "Petrol ve gaz üreticisi ülkeleri sorumlu şekilde hareket etmeye ve sıkılayan uluslararası pazarlara yanıt vermeleri çağrısında bulunuyoruz, OPEC'in önemli bir rol oynaması gerektiğini not ediyoruz" denildi. 

G7 enerji ve çevre bakanları, AB'nin doğal gazda Rusya'ya bağımlılığının azaltılmasını "özel aciliyeti" olduğunu belirtirken, LNG arzının artırılmasının boru hatlarında potansiyel arz aksaklıklarının etkisini azaltmakta önemli rol oynayabileceğini vurguladılar. 

 

Petrol fiyatları son 10 yılın en yükseğine çıkınca talimat geldi ile ilgili etiketler OPEC G7
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.