Petrol fiyatları sert düşüşe geçti: ABD için yapılan 'resesyon' yorumları etkili oldu

Petrol fiyatları ABD ekonomisi için yapılan 'resesyon' yorumları ve federal akaryakıt vergisini askıya alma planı sonrası sert düşüşe geçti. Brent petrol 110 dolara gerilerken, ABD ham petrolü ise 106 doların altına geriledi.

ABD ekonomisi için yapılan resesyon yorumları yatırımcıların ekonomik aktivite ile ilgili endişelerini körüklemeye devam ederken, petrol fiyatları üzerinde de baskı yarattı. Brent petrol fiyatları bugüne yüzde 3,48 düşüşle 110,66 dolardan işlem görüyor. ABD ham petrolü ise 106 doların altına geriledi.

ABD Başkanı Biden'in federal akaryakıt vergisinin askıya alınması planı petrol fiyatlarını geriletti. Fiyatların gerilemesinde, Biden yönetiminin ABD'nin büyük petrol şirketlerine baskıyı artıracağı beklentileri de etkili oldu.

ABD Başkanı Joe Biden ve Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'de bir resesyonun kaçınılmaz olmadığına vurgu yapsa da Wall Street kurumları resesyon beklentilerini yükseltti.

Petrol piyasasında günün takip edilecek önemli gelişmelerinden biri Biden'ın benzinde geçici vergi muafiyeti çağrısı olacak.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar Başkan Biden'ın gün içinde Kongre'ye benzinde geçici bir vergi muafiyeti sağlanması çağrısında bulunacağını belirtti.

Biden Pazartesi günü ülkede artan benzin fiyatlarıyla mücadele için benzin vergilerinde geçici vergi muafiyet sağlayıp sağlamayacağının sorulması üzerine, “Bunu değerlendiriyorum. Verilere dayalı bir karar almayı umuyorum. Bu haftanın sonuna kadar bu konuda bir karara varacağız.” ifadesini kullanmıştı.

Biden, galon başına 18,4 sentlik bir muafiyet üzerine çalıştıklarını ifade etmişti. Ülkede benzin fiyatları galon başına 5 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Geçici vergi muafiyetine ABD Kongresi'nde birçok Demokrat'ın da dahil olduğu ciddi bir muhalefet olduğu belirtiliyor.

Petrol fiyatları sert düşüşe geçti: ABD için yapılan 'resesyon' yorumları etkili oldu ile ilgili etiketler Petrol petrol fiyatı brent petrol abd ham petrolü piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.