Petrol fiyatı 100 doların altına geriledi: Haftalık değer kaybı yüzde 3 oldu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası artan petrol fiyatlarında düşüş sürüyor. Brent petrolün varil fiyatı sabah saatlerinde 100 doların altına geriledi. Petrol fiyatının düşüşünde stratejik rezervlerden satış hamlesi etkili oldu.

Petrol fiyatları, Batılı ülkelerin Rusya’dan petrol ithalatını zorlaştıran yaptırımlarının ardından oluşan arz açığını kısmen kapatacak olan stratejik rezervlerden 120 milyon varil petrolü piyasaya sürme kararının etkisiyle sınırlı geriledi.

Brent ham petrolünün varil fiyatı 101,5 dolardan sabah saatlerinde 100 doların altına geriledi. Sonrasında ise petrol 100 dolar bandında işlem görmeye devam etti. Petrolün haftalık bazdaki kayıpları ise yaklaşık yüzde 3 oldu.

ABD ham petrolü ise haftanın son işlem gününde 96 doların da altını görürken, bu hafta yüzde 3’ü aşan düşüş kaydetti.

60 MİLYON VARİL ABD’DEN

Uluslararası Enerji Ajansı mensubu ülkeler, Mayıs başından yıl sonuna kadar günde yaklaşık 1 milyon varil petrolü rezervlerinden piyasaya sürecek. Analistler bu kararın kısa vadede fiyatlardaki artışı sınırlayabileceğini, ancak Rusya’ya yönelik yaptırımlara riayet eden ülkelerin artması halinde yetersiz kalacağını ifade etti.

UEA Başkanı Fatih Birol, piyasaya sürülecek 60 milyon varilinin ABD’nin stratejik petrol rezervlerinden karşılanacağını kaydetti. Birol, diğer üye ülkelerin ne kadar katkıda bulunacağına ilişkin ayrıntıların en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

ÇİN’DE KARANTİNALAR TALEP ENDİŞESİ YARATTI

Bunların yanında Çin’in Şangay bölgesinde artan corona virüsü vakalar nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanması da petrolde talep endişelerinin artmasına sebep oldu.

Talep endişelerinin artması ise petrol fiyatlarına aşağı yönlü baskı yaptı.

Petrol fiyatı 100 doların altına geriledi: Haftalık değer kaybı yüzde 3 oldu ile ilgili etiketler Petrol fiyat brent petrol
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.