Petrol devi açıkladı... Shell Neft satıldı

Rus petrol şirketi Lukoil, Shell'in Rusya'daki iştiraki Shell Neft'in satılmasına ilişkin anlaşma yapıldığını bildirdi. Yapılan açıklamada, Shell Neft'in Rusya'da 411 adet benzin istasyonu ve Rusya'nın batısında yer alan Tver'de bir fabrikaya sahip olduğunun bilgisi verildi.. Shell'den yapılan duyuruda, 8 Mayıs tarihinde şirketin Rus enerji sektöründeki tüm faaliyetlerini durdurup sonlandırmak istediği açıklanmıştı.

Shell'in Rusya'daki iştiraki Shell Neft, Rus petrol şirketi Lukoil'e satıldı. Lukoil'den yapılan yazılı açıklamada, Shell ile yapılan görüşmelerde Shell Neft'in yüzde 100'ünün satın alınması konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

8 MAYIS'TA DUYURMUŞTU

Açıklamada, Shell Neft'in Rusya'da 411 adet benzin istasyonu ve Rusya'nın batısında yer alan Tver'de bir fabrikaya sahip olduğu bilgisi verildi.

Shell'den 8 Mayıs'ta yapılan açıklamada, şirketin Rus enerji sektöründeki tüm faaliyetlerini sonlandırmak istediği bildirilmişti.

Savaş sonrası uygulanan yaptırımlar nedeniyle çok sayıda Batılı şirket Rusya'daki faaliyetlerini geçici olarak durdurmuş veya sonlandırmıştı. (AA)

 

Petrol devi açıkladı... Shell Neft satıldı ile ilgili etiketler Petrol Rusya Shell Neft
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.