Peşmerge Komutanı: Emir gelirse PKK’yı 3 dakikada bitiririz

PKK'nın IKBY kontrolündeki Duhok kentinde Peşmerge güçlerini hedef alan saldırısının ardından açıklama yapan Peşmerge komutanı Şirvan Barzani, emir gelirse PKK'yı 3 dakikada bitirebileceklerini iddia etti.

Terör örgütü PKK, geçtiğimiz günlerde Irak'ın Duhok kentinde bir saldırı düzenledi. Saldırıda bir Peşmerge öldü, üç Peşmerge de yaralandı.

Bir süre sonra ikinci bir saldırı daha düzenleyen PKK, petrol ve gaz kaynaklarının güvenliğinden sorumlu Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) polisini hedef aldı.

“BİZE TALİMAT VERİLİRSE PKK'YI 3 DAKİKADA BİTİRİRİZ”

IKBY Bakanlar Kurulu’nun, saldırıyı sert şekilde kınayarak bunu "kırmızı çizginin aşılması" olarak yorumlamasının ardından bir tepki de Peşmerge komutanı Şirvan Barzani’den geldi. Barzani, "Bize talimat verilirse, PKK’yı 3 dakika içerisinde bitiririz" açıklamasını yaptı.

PKK NEDEN SALDIRDI?

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in "Suriye'den çıktığını görmek istiyoruz." sözleri ve Eski IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin "Silah ve güç zoruyla işgal ettikleri bölgeleri boşaltmalılar" açıklaması sonrası terör örgütü PKK saldırıya geçti.

ÇATLAK TSK'NIN SİHA OPERASYONUYLA DERİNLEŞTİ

Öte yandan, PKK ile Peşmerge arasındaki çatlak geçtiğimiz aylarda TSK'nın SİHA operasyonuyla derinleşmişti.

Van’dan havalanan 2 SİHA Kuzey Irak’ın Bradost bölgesinde iki ayrı aracı nokta atışıyla vurmuştu. Operasyonda bölgeye PKK'lılarla görüşmeye gelen Iraklı iki general ve 7 terörist öldürülmüştü.

Öldürülenler arasında PKK elebaşlarından Murat Karayılan ile yakınlığıyla bilinen Agit Garzan kod adlı Murat Kalko da yer alıyordu.

Bu durumdan Barzani yönetimini sorumlu tutan terörist Karayılan, "Irak Ordusu arkadaşlarımızı çağırdı ve onların yanındayken, aynı araçtayken saldırı yapıldı." demişti

Peşmerge Komutanı: Emir gelirse PKK’yı 3 dakikada bitiririz ile ilgili etiketler PKK Saldırı Şirvan Barzani IKBY Peşmerge
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.