Komşusunun Putin adına koronayı yaymakla görevli olduğuna inanıyor

İngiltere'de bir kişinin işlediği cinayetin gerekçesi akıllara durgunluk verdi. Hampshire bölgesinde geçen yıl meydana gelen olayda bir kişi Rusya Devlet Başkanı Putin adına çalıştığı ve koronavirüsü İngiltere'de yaymakla görevli olduğuna inandığı komşusunu önce öldüresiye dövdü sonra silahıyla ateş ederek öldürdü.

İngiltere'de akıl sağlığının yerinde olmadığı belirtilen bir kişi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için çalıştığına ve Putin'e koronavirüsü İngiltere'de yaymak için yardım ettiğine inandığı komşusunu önce öldüresiye darp etti, sonra silahıyla ateş ederek öldürdü.

​Yerel medyada çıkan haberlere göre, Hampshire bölgesindeki Andover ilçesi yakınlarındaki bir köyde 5 Ağustos 2020'de gerçekleşen olayın detayları ortaya çıktı. Adli tıp ve emniyet yetkililerinin kayıtlarına göre, 32 yaşındaki Alex Sartain, "Putin'le ve koronavirüsün yayılmasıyla ilişkili olduğunu" düşündüğü komşusu 42 yaşındaki James Nash'i vurarak öldürdü. Babasının 2008'den bu yana akli sağlığından şüphe ettiğini belirttiği Sartain'in, Nash'in eşi Sarah'ın da NASA'nın 'Pandora Projesi' isimli gizli bir programı üzerinde çalıştığı da resmi kayıtlarda belirtildi.

Komşusunun Putin adına koronayı yaymakla görevli olduğuna inanıyor

​Sartain'in cinayet gününde Nash'i öldüresiye dövdüğü ve ateş ederek yaşamına son verdiği kaydedildi.

Cinayet sonrasında olay yerinden kaçan ve polis tarafından kovalanan zanlının aşırı hızda kullandığı motosiklerinin kaza yapması sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Konuya ilişkin savcı Jason Pegg'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Alex Sartain, zihninde James Nash'ın Başkan Putin ve NASA için çalıştığına ve James Nash'ın bir şekilde konu kontrol ettiğine inanıyordu."

Komşusunun Putin adına koronayı yaymakla görevli olduğuna inanıyor ile ilgili etiketler İngiltere cinayet Putin Komşu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.