Pervin Buldan'dan skandal 'Kürdistani' itirafı!

HDP eş genel başkanı Pervin Buldan, 16 Nisan’da partisinin Diyarbakır’daki il binasında yaptığı konuşmada ilginç itiraflarda bulundu. Buldan, Ekrem İmamoğlu’nun başarısı için ise ''İstanbul’daki başarımız'' ifadelerini kullanırken İmamoğlu'nun başkanlığında ''Kürdistani partiler''in payı olduğunu dile getirdi.

Pervin Buldan, İstanbul'daki başarının arkasındaki güç olarak söylediği partilerin ise Azadî Hareketi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ve Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) olduğunu belirtti.

Buldan 16 Nisan tarihinde yaptığı konuşmada resmen itiraf ederek, ''İstanbul'da yapmış olduğumuz başarının altında Kürdistani Partilerle gerçekleştirmiş olduğumuz ittifakın önemli bir yeri olduğunu belirtmek isterim.'' ifadelerini kullandı.

Buldan'ın gözlerden kaçan konuşmasında ayrıca CHP ve İyi Parti ile yapılan ittifakı bir kez daha gözler önüne serdiği görüldü.

Pervin Buldan'dan skandal 'Kürdistani' itirafı! ile ilgili etiketler İstanbul HDP Ekrem İmamoğlu Pervin Buldan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.